Ηράκλειο: 25oC

Πικάντικα σουβλάκια με σάλτσα γιαούρτι-ταχίνι

08.02.2024, 0:12

Πεντανόστιμο κοτοσουβλάκι με πικάντικες νότες και dressing 

Διαδικασία 

Βήμα 1

Σουβλάκια: Χτυπάμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από το 1 λεμόνι, τα μπαχαρικά, τις πιπερίτσες, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τους κύβους του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.

Μουλιάζουμε 8 ξύλινα καλαμάκια σε ένα μπολ με νερό. Ετοιμάζουμε τη φωτιά και τη σχάρα ή προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στο γκριλ. Φτιάχνουμε 8 σουβλάκια με το κοτόπουλο.

Τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε ένα ταψάκι στον φούρνο για περίπου 15΄. Στα μισά του χρόνου τα γυρίζουμε για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Τα βγάζουμε από τη σχάρα ή τον φούρνο και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.

Βήμα 2

Χωριάτικη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι.

Βήμα 3

Σάλτσα γιαούρτι-ταχίνι: Βάζουμε σε ένα μπολ το ταχίνι και προσθέτουμε χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το σκόρδο και ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά το νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Σερβίρουμε τα σουβλάκια με ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο και πίτες για σουβλάκια, τη χωριάτικη σάλτσα και τη σάλτσα γιαούρτι-ταχίνι.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα σουβλάκια

    • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα (800 γρ.), σε χοντρούς κύβους
    • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
    • χυμό από 2 λεμόνια
    • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
    • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
    • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, σπασμένο
    • 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • ½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
    • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαούρτι-ταχίνι

    • 100 γρ. ταχίνι
    • χυμό από 1 λεμόνι
    • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
    • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
    • 3 κουτ. σούπας νερό

Για τη χωριάτικη σάλτσα

    • 1 ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
    • 1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
    • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρούς κύβους
    • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
    • 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο

Για το σερβίρισμα

  • 1/4 κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • πίτες για σουβλάκια κομμένες στα 4

Φωτογραφίες: Sean Calitz , Mike English , Antdunkan , Kris Kirkham

Styling: Tony Hutchinson – Food Styling: Lottie Covell, Sal Henley, Adam Bush

πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Καλάβρυτα: Ο ηγούμενος και άλλοι πέντε εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας κρίθηκαν προφυλακιστέοι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ηράκλειο

Νεκρή 19χρονη στον ΒΟΑΚ: Πως έγινε το νέο τραγικό τροχαίο δυστύχημα;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Ελλάδα

Airbnb: Αλλάζουν οι κανονισμοί στις βραχυχρόνιες μισθώσεις από τον Οκτώβριο – Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Style

Ζώδια: Oι προβλέψεις για σήμερα Παρασκευή 12/9

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Ελλάδα

Ξεκινά σήμερα η δίκη του γνωστού καρδιοχειρουργού για το «φακελάκι» – Τι αναφέρει η γυναίκα που τον κατήγγειλε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Κρήτη

Γαύδος: Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για μία και μοναδική μαθήτρια – Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 57 λεπτά
Ελλάδα

Ηράκλειο: Διάσωση 25 μεταναστών νότια των Καλών Λιμένων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Πειραιάς: Στις φλόγες δύο Ι.Χ. και μια μηχανή – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κρήτη

Τροχαίο στον Σταλό Χανίων – Τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνδρας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Πνευματικά

Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 12/9

Διαβάστε περισσότερα