Ηράκλειο: 32oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Αδελφοί Κατσάμπα: Όταν τραγούδησαν με τον Έλβις Πρίσλεϊ – Δείτε το βίντεο

11.07.2024, 15:05

Πώς και γιατί βρέθηκαν στην Αμερική οι αδελφοί Κατσάμπα;

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η απώλεια του Γιάννη Κατσάμπα, ενός εκ των δύο «Αδελφών Κατσάμπα», του θρυλικού συγκροτήματος, που έγραψε τη δική του ιστορία στην αθηναϊκή νύχτα και έκανε οικεία την λάτιν μουσική στην Ελλάδα.

Τα «Κατσαμπάκια», Γιάννης και Γιώργος Κατσάμπας, συνεργάστηκαν με πολλούς καλλιτέχνες σε μια διαδρομή δεκαετιών, εμφανίστηκαν σε ταινίες και σε σειρές στην τηλεόραση, αυτό όμως που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι στο πάλκο έχουν συναντηθεί με έναν από τους διασημότερους καλλιτέχνες του πλανήτη.

Ο λόγος για τον Έλβις Πρίσλεϊ!

Τα δύο αδέλφια τραγουδούσαν σε μουσικά στέκια των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960. Αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να εμφανιστούν κατά την εκτέλεση του τραγουδιού Marguerita δίπλα στον Elvis στην παραγωγή Fun in Acapulco (σ.σ. Ελληνικός τίτλος: Ξεφάντωμα στο Μεξικό) το 1963.

«Ήμασταν στη Νέα Υόρκη και ξαφνικά ήρθε ένας μάνατζερ ένα βράδυ», είχε αναφέρει ο Γιάννης Κατσάμπας, εξιστορώντας τα γεγονότα.

«Ο Πρίσλεϊ ήταν ένα πολύ ευγενικό παιδί, ένας καταπληκτικός τύπος. Βέβαια είχε αργήσει στο ραντεβού δύο μέρες».

«Εμείς τον περιμέναμε να έρθει την πρώτη μέρα, είχαμε απελπιστεί και είπαμε ‘πάμε να φύγουμε’. Ξαφνικά, έρχεται ένα χέρι και μας χτυπάει στις πλάτες, μας γέμιζε τα ποτήρια με πορτοκαλάδα. Ο Γιώργος τον είδε και έτρεμε το χέρι του. Μη φοβάσαι του λέει ο Πρίσλεϊ, δεν δαγκώνω», είχε πει ο Γιάννης Κατσάμπας.

«Εμείς τραγουδούσαμε στη Νέα Υόρκη, στο Broadway για 8 χρόνια», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα