Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Αεροδρόμιο Σητείας: Σταθερά ανοδική η επιβατική κίνηση

03.04.2024, 10:30

Ξεπέρασε τον Πανελλήνιο μέσο όρο η αύξηση του αεροδρομίου 

Το Αεροδρόμιο Σητείας εδραιώνει τη θέση του στον πτητικό χάρτη των ελληνικών αεροδρομίων, με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να επιβεβαιώνουν την σταθερά ανοδική του πορεία.

Κατά το πρώτο δίμηνο του 2024, το Αεροδρόμιο Σητείας κατέγραψε μια εντυπωσιακή αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 87% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023. Αυτό αποτελεί την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 9 ετών για το πρώτο δίμηνο, με περισσότερους από 4.720 επιβάτες να το επιλέγουν για τα ταξίδια τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ποσοστιαία αύξηση της επιβατικής κίνησης στο Αεροδρόμιο Σητείας κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, υπερέβη κατά πολύ τον μέσο όρο της αύξησης της επιβατικής κίνησης στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας μας, η οποία ήταν 12,2%.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Σητείας καταλήγει: «Ο Δήμος Σητείας και οι αρμόδιοι φορείς συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του Αεροδρομίου Σητείας. Ο στόχος είναι η συνέχιση της θετικής πορείας και η διαρκής αύξηση της επιβατικής κίνησης, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και των κατοίκων της περιοχής».

Διαβάστε επίσης:

Ρεκόρ 8ετίας για το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» το 2023

Ηράκλειο: Ρεκόρ αφίξεων στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης το 2023

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Απογειώνονται» οι εργασίες στο αεροδρόμιο Καστελίου

Αυξημένη η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Χανίων