Ηράκλειο: 34oC

Αφράτα και υγιεινά μπιφτέκια με βρώμη

28.09.2024, 0:29

Τα υλικά και η εκτέλεση

Μπιφτέκια με βρώμη και λαχανικά, αφράτα και υγιεινά.

Υλικά

Για τις πατάτες

  • 8 πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κομμάτι/ια κουτάκι μπύρα (350ml)
  • 2-3 κλων. φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα μπιφτέκια

  • 800 γρ. κιμά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 ντομάτα (τριμμένη)
  • 1/2 φλ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
  • 1 κ.σ. ρίγανη (αποξηραμένη)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις πατάτες

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
  • Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπύρα.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Για τα μπιφτέκια

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν.
  • Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Πλάθουμε 8 κομμάτια.
  • Αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες για 50 λεπτά, τότε τα τοποθετούμε πάνω τους.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσουν (ανάλογα το ψήσιμο που επιθυμούμε).

Πηγή: argiro.gr

Advertisment