Ηράκλειο: 30oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Αυτά τα 4 ζώδια κρύβουν καλά τα αληθινά συναισθήματά τους

08.06.2024, 1:05

Δεν θα υποπτευόσασταν ποτέ το βάθος των συναισθημάτων αυτών των τεσσάρων ζωδίων

Ορισμένα ζώδια είναι πιο συναισθηματικά από άλλα, αλλά κάποια είναι απλά καλύτερα στο να κρύβουν τα συναισθήματά τους.

Δεν θα υποπτευόσασταν ποτέ το βάθος των συναισθημάτων αυτών των τεσσάρων ζωδίων, καθώς είναι εξαιρετικά ικανά στο να τα αποκρύπτουν.

Κρύβουν τα συναισθήματά τους για διαφορετικούς λόγους, με βάση το αστρολογικό προφίλ της προσωπικότητάς τους. Δείτε ποια ζώδια έχουν έντονα συναισθήματα και γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε τι αισθάνονται.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος νοιάζεται για τους άλλους, αλλά είναι έντονα ανεξάρτητος. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Υδροχόου είναι ο ανθρωπισμός του. Οι Υδροχόοι νοιάζονται βαθιά για την κοινωνία και τους άλλους ανθρώπους και έχουν έρθει σε αυτή τη γη για να την κάνουν καλύτερη.

Παρόλο που είναι παθιασμένοι με φιλανθρωπικούς σκοπούς και τη φροντίδα του πλανήτη, είναι συχνά δύσκολο να καταλάβετε πώς αισθάνονται για οτιδήποτε.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο Υδροχόος είναι ένα πολύ λογικό ζώδιο. Οι Υδροχόοι παλεύουν με τα συναισθήματά τους και την αυτοέκφρασή τους. Είναι δύσκολο για τους άλλους να γνωρίζουν πώς αισθάνονται οι Υδροχόοι, επειδή μερικές φορές δεν το αναγνωρίζουν οι ίδιοι.
Ακόμη και αν έχουν αρκετή αυτογνωσία ώστε να ξέρουν πώς αισθάνονται, εξακολουθεί να τους είναι δύσκολο να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά τα συναισθήματά τους.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι Υδροχόοι φαίνονται τόσο απόμακροι και αδιάφοροι είναι ότι είναι πολύ ανεξάρτητοι. Βάζουν την ελευθερία τους πάνω από τις σχέσεις, οπότε αποφεύγουν δεσμούς που απειλούν την αίσθηση της ατομικότητάς τους. Όταν έρχονται πολύ κοντά με κάποιον, τείνουν τελικά να απομακρύνονται γιατί δεν θέλουν να εξαρτώνται από κανέναν.

Αυτό μπορεί να κάνει τους Υδροχόους να δείχνουν μία συγκεχυμένη συμπεριφορά και να πληγώνουν τους άλλους, αφού μόλις αρχίσουν να ερωτεύονται κάποιον, μπορεί να τον απομακρύνουν. Οι Υδροχόοι θα αφήσουν την άμυνά τους να πέσει μόνο με κάποιον που τους δίνει πολύ χώρο και τους ακούει υπομονετικά, χωρίς να τους κρίνει, όταν τελικά προσπαθήσουν να ανοιχτούν.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι συναισθηματικά ταραχώδης κάτω από μια ήρεμη επιφάνεια Κάθε ζώδιο ανήκει σε ένα φυσικό στοιχείο: νερό, φωτιά, γη ή αέρα. Ο Σκορπιός είναι ζώδιο του νερού και τα ζώδια του νερού τείνουν να είναι πολύ συναισθηματικά, κυκλοθυμικά και ευαίσθητα.

Αυτό το ζώδιο του νερού είναι το τέλειο παράδειγμα των ήρεμων νερών που έχουν βάθος. Οι Σκορπιοί μπορεί να θεωρούν την συναισθηματικότητα ως ένδειξη αδυναμίας, γι’ αυτό και καταβάλλουν προσπάθεια να εμφανίζονται πάντα ψύχραιμοι, ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Αλλά το πώς νιώθουν μέσα τους, είναι μια διαφορετική ιστορία.

Οι Σκορπιοί έχουν πάντα βαθιά και έντονα συναισθήματα που στροβιλίζονται κάτω από την επιφάνεια. Απλώς κάνουν ό,τι μπορούν για να τα κρύψουν. Οι Σκορπιοί λατρεύουν να έχουν τον έλεγχο, γι’ αυτό παλεύουν να κρατούν τα συναισθήματά τους υπό έλεγχο, τουλάχιστον εμφανώς.

Αν και μπορεί να μην μπορείτε να το καταλάβετε από τις εκφράσεις τους, πάντα συμβαίνουν πολλά πίσω από τη στωική μάσκα ενός Σκορπιού. Δεν θα δεχτούν τίποτα λιγότερο από την άνευ όρων αφοσίωση από τους αγαπημένους τους, αλλά μόλις κερδίσετε έναν Σκορπιό, θα μείνει μαζί σας για μια ζωή.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως κρύβεται από τα συναισθήματά του. Οι Αιγόκεροι έχουν τη φήμη ότι είναι αδιάφοροι, αλλά στην πραγματικότητα αισθάνονται πολύ βαθιά. Τα συναισθήματά τους είναι αναμφισβήτητα εξίσου έντονα με μερικά από τα πιο συναισθηματικά ζώδια. Απλώς δυσκολεύονται να εκφραστούν.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι Αιγόκεροι είναι αυτοκριτικοί. Επιλύουν προβλήματα και είναι ιδιαίτερα αναλυτικοί, οπότε βλέπουν τα ελαττώματα σε οποιονδήποτε και ειδικά στον εαυτό τους. Προσπαθούν πάντα να βοηθήσουν και να διορθώσουν τα πράγματα, αλλά οι προσπάθειές τους μπορεί να πληγώσουν τους άλλους. Οι Αιγόκεροι επιφυλάσσουν τις πιο σκληρές κρίσεις τους για τον εαυτό τους.

Δυσκολεύονται επίσης να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στις σχέσεις, επειδή είναι βαθιά ανασφαλείς, παρά την ισχυρή και στωική εξωτερική τους εμφάνιση. Φοβούνται την απόρριψη, γι’ αυτό και δεν θέλουν να είναι ευάλωτοι απέναντι στους άλλους. Ακόμα κι αν θέλουν να εκφράσουν τα αληθινά τους συναισθήματα, αυτό δεν τους βγαίνει φυσικά.

Οι Αιγόκεροι είναι επίσης δάσκαλοι στον αυτοέλεγχο. Μπορούν να κατατμήσουν τα συναισθήματά τους και να τα βάλουν βαθιά μέσα τους. Όταν ένας Αιγόκερως δεν θέλει να αισθάνεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να αγνοήσει τα συναισθήματά του και να πείσει τον εαυτό του ότι δεν υπάρχουν.

Οι Αιγόκεροι χρειάζονται κάποιον να τους αποδείξει την αφοσίωσή τους πριν δείξουν την ευάλωτη πλευρά τους. Μόλις διαπεράσετε την σκληρή εξωτερική εικόνα του θα δείτε πόσο ευαίσθητος είναι πραγματικά μέσα του.

Ταύρος

Ο Ταύρος αρνείται να αφήσει τα συναισθήματα να τον κυριεύσουν. Κάθε ζώδιο έχει ένα μοναδικό σύμβολο που αποκαλύπτει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Ο Ταύρος συμβολίζεται από τον ταύρο. Αυτό σημαίνει ότι ο Ταύρος είναι ένα από τα πιο δυνατά και πεισματάρικα ζώδια ολόκληρου του ζωδιακού κύκλου.

Αν και οι Ταύροι βιώνουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, αρνούνται να αφήσουν τα συναισθήματά τους να τους καταβάλουν. Ποτέ δεν θέλουν να φανούν αδύναμοι, οπότε είναι απίθανο να πιάσετε τους ανθρώπους Ταύρους να κλαίνε ανεξέλεγκτα ή να κάνουν πάρτι αυτολύπησης για τον εαυτό τους.

Έχουν έντονα συναισθήματα, αλλά η επιθυμία τους να έχουν δίκιο είναι ισχυρότερη. Ένας Ταύρος σε μια αντιπαράθεση δεν θα υποχωρήσει. Παρόλο που νοιάζονται για τα συναισθήματα των άλλων, μερικές φορές η νίκη είναι πιο σημαντική γι’ αυτούς. Οι Ταύροι μπορούν να έχουν ένα ανέκφραστο πρόσωπο και να αποφύγουν να δείξουν συναισθήματα, αν αυτό τους εξυπηρετεί.

Το κλειδί για να κάνετε έναν Ταύρο να ανοιχτεί συναισθηματικά είναι να επιλέγετε προσεκτικά τις μάχες σας και να ξέρετε πότε να αφήσετε τα πράγματα να πάνε καλά. Κάποιες φορές πρέπει να τους επιτρέψετε να έχουν δίκιο, ώστε να χαλαρώσουν τις άμυνές τους.

Τις περισσότερες φορές, οι Ταύροι είναι πολύ γλυκά άτομα και εξυπηρετικά. Αλλά στη σπάνια περίπτωση που θα στυλώσουν τα πόδια τους, είναι απίθανο να τους αλλάξετε γνώμη.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα ζώδια που πληγώνονται πολύ εύκολα

Πώς μπορείς να διατηρείς την ψυχραιμία σου σε κάθε περίσταση

3 ζώδια που κάνουν τους ανθρώπους γύρω τους δυστυχισμένους