Η θερμοκρασία του νερού που επιλέγουμε για να κάνουμε ντους είναι σημαντική
Σύμφωνα με την ειδικό, ένα πρώτο λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι η θερμοκρασία του νερού που επιλέγουν για ένα ντους. Μία έρευνα σε 2.000 Βρετανούς ενήλικες αποκαλύπτει ότι το 56% των συμμετεχόντων προτιμά τα ζεστά ή ακόμα και καυτά ντους, ενώ το 70% τείνει να αυξάνει τη θερμοκρασία του νερού κατά τους ψυχρότερους μήνες. Η δρ. Ahmed, όμως, υποστηρίζει ότι ένα χλιαρό ντους είναι προτιμότερο για την υγεία του δέρματος από ένα καυτό. «Η χρήση ζεστού νερού προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που προάγει τη φλεγμονή και τον κνησμό», εξηγεί.
Η δερματολόγος υποστηρίζει, επίσης, ότι δεν είναι συνετό να αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο ντους.«Τα πιο σύντομα ντους είναι καλύτερα, καθώς το δέρμα «πληρώνει» ακριβά την απόλαυση ενός μεγαλύτερου σε διάρκεια ντους, ειδικά σε περιοχές με σκληρό νερό. Συστήνω μόλις πέντε λεπτά όταν είναι δυνατόν. Η επανειλημμένη έκθεση σε σκληρό νερό μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση στο δέρμα, οδηγώντας σε ξηρότητα και ερεθισμό, μέσω της δυσλειτουργίας του δερματικού φραγμού», λέει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την έρευνα, ωστόσο, οι ενήλικες περνούν συνήθως διπλάσιο χρόνο στο ντους από τη συνιστώμενη διάρκεια, με το 41% να ομολογεί ότι θα καθόταν ακόμη περισσότερο στο ντους εάν το επέτρεπε ο χρόνος.
Αναφορικά με τις συνήθειες καθαρισμού, το 52% πλένεται με περίσσια σαπουνάδα, ενώ το 35% χρησιμοποιεί σφουγγάρια ή πανάκια σε δυσπρόσιτες περιοχές. Ενδιαφέρον είναι, επιπλέον, ότι ένας στους 10 συμμετέχοντες πλένεται δύο φορές με αφρόλουτρο. Συνολικά, το 85% λατρεύει την αίσθηση απόλυτης καθαριότητας μετά το ντους. «Δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη για διπλό καθαρισμό. Πολλοί επιδιώκουν την αίσθηση απόλυτης καθαριότητας, επειδή δίνει την εντύπωση μιας πιο αποτελεσματικής καθαριότητας και μιας καλύτερης προσωπικής υγιεινής, ωστόσο δεν κρίνεται απαραίτητη για την καθαριότητα του δέρματος.
Στην πραγματικότητα, μπορεί να αποτελεί σημάδι ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στεγνώνουν το δέρμα σας», λέει η ειδικός, τονίζοντας ότι η πολλή σαπουνάδα δεν ισοδυναμεί με καθαρότερο δέρμα και ότι η χρήση των χεριών ως μέσου καθαριότητας είναι συχνά πιο αποτελεσματική από τα σφουγγάρια, τα οποία ενδέχεται να φιλοξενούν μικρόβια εάν δεν καθαρίζονται τακτικά.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
Δημοφιλή
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 30χρονος που κατέρρευσε ενώ κολυμπούσε
Τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε απορριμματοφόρο
Έρχεται ο πιο παρατεταμένος καύσωνας - Προειδοποίηση για την Ελλάδα
Ποιο πρόσωπο «παίρνει» την θέση του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»