Ηράκλειο: 21oC

Αγκινάρες παπουτσάκια

21.03.2025, 0:16

Δείτε τη συνταγή 

Το πόσο ταιριάζει η γεύση της αγκινάρας με αυτήν του κιμά θα το διαπιστώσετε σε αυτή τη συνταγή. Εμείς ακόμη τη μνημονεύουμε!

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 10 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες (μόλις τις καθαρίσουμε, τις βάζουμε σε μπολ με λεμονόνερο για να μη μαυρίσουν)
  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • 1 μικρό και τρυφερό κλωνάρι σέλινου, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ντοματάκια ολόκληρα κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 100 ml κρασί ξηρό, λευκό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικός ξερός
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε αγκινάρες παπουτσάκια, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα, με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τις αγκινάρες για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε.
  • Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  • Έπειτα, σοτάρουμε τον κιμά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το καρότο, τη δάφνη, τη ρίγανη, τον βασιλικό, αλατοπίπερο και τη μισή ποσότητα ντομάτας.
  • Ανακατεύουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  • Σε μέτριο ταψί, που να χωράει τις αγκινάρες σε μία στρώση, απλώνουμε την υπόλοιπη ντομάτα, ώστε να καλύψει τον πυθμένα του σκεύους.
  • Ρίχνουμε 150 ml νερό και αλατοπίπερο.
  • Γεμίζουμε τις αγκινάρες με τον κιμά και τις βάζουμε στο ταψί σε μία στρώση.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι αγκινάρες.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την παρμεζάνα.
  • Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο και με ένα κουτάλι καλύπτουμε τις αγκινάρες με το μείγμα του γιαουρτιού.
  • Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στην επιφάνεια.

Πηγή: newsbomb.gr

πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Έφτασε στην Ελλάδα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 λεπτά
Ηράκλειο

Μακελειό στα Βορίζια: Μέσα στο αυτοκίνητο «γάζωσαν» τον 38χρονο (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Πολιτισμός

Πέθανε σε ηλικία 102 ετών ο συνθέτης και στιχουργός Λεό Λέανδρος, πατέρας της Βίκυς Λέανδρος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Υγεία

Ξεκινά η διάθεση των δωρεάν φαρμάκων για την παχυσαρκία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Ηράκλειο

Ασύλληπτη τραγωδία στο Ηράκλειο: 22χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ελλάδα

Λαύριο: Αρνείται ότι ασέλγησε στην 16χρονη ο 72χρονος προπονητής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ηράκλειο

Ξύπνησαν μνήμες από τον Αύγουστο του 55΄: Η πολύνεκρη κρητική βεντέτα στα Βορίζια που συγκλόνισε την Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα στα Βριλήσσια: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε άλλο όχημα και ντεραπάρισε στη μέση του δρόμου (Φώτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Ηράκλειο

Βορίζια: Ήρθε από τα Χανιά για το μνημόσυνο του πατέρα της και έχασε τη ζωή της στο μακελειό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 47 λεπτά
Ηράκλειο

Φονική βεντέτα στα Βορίζια: Πατέρας 5 παιδιών ένα από τα θύματα – Θρήνος στα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →