Ηράκλειο: 12oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Αλμυρές μπάρες βρώμης με λιαστές ντομάτες, ελιές και μυρωδικά

07.04.2025, 6:55

Γευστικό σνακ για την Σαρακοστή

Χορταστικές, μελετημένα θρεπτικές και νοστιμότατες αλμυρές μπάρες βρώμης που σερβίρονται σαν ωραίο σνακ κάθε στιγμή. Διατηρούνται σκεπασμένες εκτός ψυγείου έως 3 ημέρες και στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

Υλικά

Κομμάτια: 10-12

  • 180 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 2 1⁄2 κουτ. γλυκού λιναρόσποροι, αλεσμένοι στον πολυκόφτη ή καλά κοπανισμένοι σε γουδί
  • 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 γλυκού μπούκοβο, γλυκό ή καυτερό
  • 40 γρ. ηλιόσποροι
  • 40 γρ. κολοκυθόσποροι
  • 1 κουτ. σούπας διατροφική μαγιά*
  • 320 ml φυτικό γάλα της αρεσκείας μας, χωρίς ζάχαρη
  • 8 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες
  • 8 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες

Βρώμη Πηγή: freepik

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις αλμυρές μπάρες βρώμης με λιαστές ντομάτες, ελιές και μυρωδικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τους λιναρόσπορους, το κύμινο, το μπούκοβο, τους ηλιόσπορους, τους κολοκυθόσπορους και τη διατροφική μαγιά.
  3. Προσθέτουμε το φυτικό γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος από το γάλα.
  4. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές και ανακατεύουμε καλά.
  5. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι με μήκος πλευράς 25 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
  6. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  7. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Το μείγμα σφίγγει μεν, αλλά είναι μαλακό.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε ανασηκώνοντάς το με τη λαδόκολλα.
  9. Το μεταφέρουμε σε επίπεδη επιφάνεια και το κόβουμε προσεκτικά σε μακρόστενες μπάρες ή σε τετράγωνα κομμάτια.
  10. Τις σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 2 λεπτά
Οικονομία

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Μπαράζ πληρωμών και αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Ελλάδα

Τέρμα τα γκάζια: Συνελήφθη οδηγός μηχανής που έτρεχε με 161 χλμ!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οπτικές ίνες παντού με το απόλυτο «χάος» σε κάθε γειτονιά – Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Αθλητικά

NBA: Σκληρά μέτρα κατά του παράνομου στοιχηματισμού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ηράκλειο

Προσοχή! «Καμπανάκι» από τον Δήμο Μαλεβιζίου για την επερχόμενη κακοκαιρία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Φοινικούντα: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος για συνέργεια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Κρήτη

Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Ελλάδα

Αμετάκλητοι οι αγρότες: Χριστούγεννα με αγροτικά μπλόκα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Με μηχανοκίνητη πορεία, δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 49 λεπτά
Κρήτη

Λασίθι: Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ελούντας για θέματα υποδομών

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →