Ηράκλειο: 14oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Cretaone.gr: Ανάκτορο Κνωσού: Ένας εργαζόμενος καθαριότητας για 22 στρέμματα!

24.10.2023, 12:26

Σπάει τα κοντέρ στις αφίξεις αλλά από 01/11 αφήνεται στην τύχη της

«Καμπανάκι κινδύνου» κρούουν οι εργαζόμενοι στο Ανάκτορο της Κνωσού καθώς οι συμβάσεις των εποχικών εργαζομένων ολοκληρώνονται τέλος του Οκτώβρη με αποτέλεσμα η ομαλή λειτουργία και εξυπηρέτηση των χιλιάδων τουριστών που συνεχίζουν και επισκέπτονται στον αρχαιολογικό χώρο να βρίσκεται στον αέρα. Η εποχική εργασία 16 αρχαιοφυλάκων ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα όπως και των 2 εργαζομένων καθαριότητας. Τι προβλέπεται για τη συνέχεια; Μία πεντάμηνη σύμβαση με νέες τοποθετήσεις με εμφανώς πιο αποδυναμωμένο σε αριθμό προσωπικό. Η υποστελέχωση δεν εντοπίζεται μόνο σε ειδικότητες όπως των αρχαιοφυλάκων αλλά και σε καθαριστές, ενώ αποχωρούν οι οι εργατοτεχνίτες.

Ένας εργαζόμενος καθαριότητας για 22 στρέμματα !

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων σε τοπικό επίπεδο δεν αρκούν και οι μόνιμες προσλήψεις φαντάζουν ως τη μόνη λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης. Για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος του προβλήματος, από το Νοέμβριο και μετά για 22 στρέμματα θα προβλεφθεί ένας μόνο εργαζόμενος καθαριότητας, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε στο Cretaone και ο Αρχιφύλακας Νίκος Παπαδάκης.

Δίπλα βέβαια στο μείζον θέμα της υποστελέχωσης θα πρέπει να βρεθεί επιτέλους λύσης και στο αντίστοιχο της προσβασιμότητας και της ασφάλειας των επισκεπτών κατά την διάρκεια αναμονής μέχρι και εισέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν ότι από καθαρή τύχη και μόνο δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα.

Ξεπερνά το 1 εκατ. η επισκεψιμότητα στο Ανάκτορο της Κνωσού 

Σύμφωνα τώρα με επίσημα στοιχεία του Cretaone από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχουν επισκεφθεί την Κνωσό 890.532 επισκέπτες την ώρα που καθ’ όλη την διάρκεια του 2022 κόπηκαν 830.000 εισιτήρια. Θα πρέπει μάλιστα να συνυπολογίσουμε ότι απομένουν ακόμα 2 μήνες μέχρι και την ολοκλήρωση της εφετινής χρονιάς, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για ρεκόρ 1 εκατ. επισκεπτών στον δημοφιλέστερο αρχαιολογικό χώρο της Κρήτης. Σύμμαχος στο μέτωπο των αφίξεων και των εσόδων για την Κνωσό, έχει καταστεί ο τουρισμός κρουαζιέρας ο οποίος θα συνεχιστεί μέχρι και τον Δεκέμβρη με τους συγκεκριμένους μάλιστα επισκέπτες με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή αγοραστική δύναμη, να επιδιώκουν συνειδητά την επίσκεψη στην Κνωσό.