Ηράκλειο: 32oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Αναβαθμίστηκε ενεργειακά το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων

10.10.2023, 12:44

Μετά την ενεργειακή αναβάθμιση, το κτίριο κατατάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Β+

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά την ενεργειακή αναβάθμιση, το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων κατατάσσεται πλέον στην ενεργειακή κατηγορία Β+, η οποία αποτυπώνεται στο σχετικό Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

Οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση ολοκληρώθηκαν στις 24 Ιουνίου και πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συμμετοχής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πράξη με τίτλο Πρόγραμμα Συνεργασίας «Διασυνοριακές ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ για την Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Κτίρια της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ POLI-SYNERGIES».

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των εργασιών τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων κατάλληλη θερμοπρόσοψη σε όλες τις όψεις του κτιρίου, υγρομόνωση- θερμομόνωση στην ταράτσα, καινούρια υαλοστάσια- υαλοπίνακες υψηλής ενεργειακής απόδοσης σε όλα τα ανοίγματα καθώς και φωτιστικά τύπου LED.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε πρότυπο εργαστήριο που περιλαμβάνει επιδεικτικά μοντέλα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (φωτοβολταϊκό πάνελ, ανεμογεννήτρια κτλ) καθώς και εξοπλισμό προβολών και μέτρησης κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου, για την εξοικείωση του προσωπικού στους σύγχρονους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας.

Τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020, μεταξύ των οποίων και η ενεργειακή αναβάθμιση του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, θα παρουσιασθούν στην 3η εταιρική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου 2023, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των τριών δικαιούχων της πράξης.

Κύριος δικαιούχος και συντονιστής της Πράξης, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020, είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (KAΠE) – Διεύθυνση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων με  τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αστυνομίας Κύπρου.