Ηράκλειο: 13oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Η επικινδυνότητα των όπλων μέσα από ένα video

11.02.2024, 1:54

Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει την στιγμή

Βίντεο, το οποίο έγινε viral, απεικονίζει την στιγμή της οριακής διαφυγής ενός άνδρα από αυτοτραυματισμό σε πεδίο βολής.

Το βίντεο συγκέντρωσε πάνω από 1,6 εκατομμύρια προβολές και χρησιμεύει ως αυστηρή υπενθύμιση των πιθανών κινδύνων που ενέχει ο χειρισμός πυροβόλων όπλων χωρίς επαρκή προετοιμασία και σεβασμό.

Συγκλονιστική είναι η στιγμή που καταγράφεται, όταν ένας άνδρας, εξοπλισμένος με ακουστικά ακύρωσης θορύβου και τοποθετημένος για να πυροβολήσει στο πεδίο βολής, αντιμετωπίζει μια επικίνδυνη δυσλειτουργία. Αφού εκπυρσοκροτεί το όπλο του μία φορά, το όπλο πυροβολεί απροσδόκητα για δεύτερη φορά καθώς γλιστράει από τα χέρια του. Η δεύτερη σφαίρα αστοχεί οριακά από το κεφάλι του άνδρα, ένα τρομακτικό παρ’ ολίγον ατύχημα που έχει προκαλέσει κύμα κριτικής και ανησυχίας από τη διαδικτυακή κοινότητα.

Οι επικρίσεις επικεντρώθηκαν στην προφανή έλλειψη δύναμης στο κράτημα του άνδρα, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εκφράζουν έκπληξη και ανησυχία για τον χειρισμό του όπλου από τον ίδιο. Τα σχόλια κυμαίνονται από δύσπιστα έως συμβουλευτικά, με πολλούς να τονίζουν τη σημασία του να κρατά κανείς ένα όπλο με ασφάλεια για να αποτρέψει τέτοια επικίνδυνα περιστατικά.

Το περιστατικό προκάλεσε συζητήσεις σχετικά με τις θεμελιώδεις πτυχές της ασφάλειας των όπλων, ιδίως για τους αρχάριους. Η ανάκρουση ενός πυροβόλου όπλου μπορεί να προκαλέσει έκπληξη σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σκοποβολή, καθιστώντας την προετοιμασία και τη σωστή τεχνική ζωτικής σημασίας. Έχουν διατυπωθεί προτάσεις ότι οι αρχάριοι θα πρέπει να αρχίσουν να γεμίζουν έναν γύρο τη φορά για να συνηθίσουν την αναπήδηση του όπλου και να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο τυχαίας εκπυρσοκρότησης.

Πηγή: gazzetta