Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ανδρουλάκης για Golden Visa: «Είναι ντροπή για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»

02.04.2024, 18:19

Προτάσεις για το όριο που θα εφαρμόζεται στις Golden Visa, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει τη σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τις Golden Visa, άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά την παρέμβασή του στη Βουλή, ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που προβλέπουν την εφαρμογή του ορίου των 800.000 ευρώ στα νησιά της χώρας και όχι στα αστικά κέντρα.

Επιπλέον, στράφηκε και κατά του Κωστή Χατζηδάκη, λέγοντας ότι «δεν γνωρίζει την αγορά ακινήτων».

Αναλυτικά η παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Θέλω να καταλάβετε κάτι πολύ απλό, αν σήμερα νομοθετήσουμε 800.000 ευρώ (σημ. Όριο αξίας ακινήτου για την απόκτηση της golden visa) στα μεγάλα νησιά άνω των 3.000 κατοίκων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αφήσουμε ακάλυπτες τις Κυκλάδες – ειδικά τις δυτικές Κυκλάδες και όσα νησιά είναι κοντά σε άλλα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση όπως για παράδειγμα κοντά στη Ρόδο και τη Λέσβο-, τότε δημιουργείται ένας μαγνήτης στρέβλωσης.

Έτσι με αυτήν την πολιτική golden visa, θα οδηγήσετε όσους θα αγόραζαν στην Αθήνα, τώρα να στραφούν στις Κυκλάδες.

Ο υπουργός, που κάθεται δίπλα σας, μάλλον δεν γνωρίζει την αγορά ακινήτων όταν επιχειρηματολογεί ότι τώρα το όριο είναι κάτω από τις 400.000 ευρώ.

Σας προτρέπω να κοιτάξετε στις πλατφόρμες τις τιμές ανά τετραγωνικό των νεόδμητων στις δυτικές Κυκλάδες όπως για παράδειγμα σε Σίφνο, Σέριφο κλπ και θα καταλάβετε ότι αν δεν πάμε στις 800.000 ευρώ, θα δημιουργήσετε τέτοια πίεση στις Κυκλάδες προκαλώντας αύξηση του κόστους ζωής για τους νησιώτες και αλλοίωση του οικιστικού χαρακτήρα μιας περιοχής ιδιαίτερου κάλλους.

Σας ζητώ να το ξανασκεφτείτε και να πάμε και στα μικρότερα νησιά στις 800.000. Σε διαφορετική περίπτωση και το λέω μετά λόγου γνώσεως, υπηρετούνται συμφέροντα κατασκευαστικών εταιρειών που έχουν ήδη στο τραπέζι μεγάλα project real estate ιδιαίτερα στις Κυκλάδες.

Είναι ντροπή για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να πάμε στις 800.000 για να αποδείξετε ότι κάνετε ένα γενναίο βήμα και εμείς το στηρίζουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών στα αστικά κέντρα αλλά και να διασώσουμε τον ιδιαίτερο οικιστικό χαρακτήρα στις Κυκλάδες και στα μικρότερα νησιά της πατρίδας μας».

Πηγή: news24/7

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι Κρητικοί θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις Ευρωεκλογές;

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε ακόμα τέσσερις υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές

Ευρωεκλογές: Mε «άρωμα» Κρήτης οι τρεις πρώτες υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *