Ηράκλειο: 15oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

25.10.2023, 10:47

Αφορμή στάθηκαν οι διαγραφές ιστορικών στελεχών από τον Πρόεδρο του κόμματος

Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η χθεσινή ανακοίνωση της οργάνωσης νέων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τις πρόσφατες διαγραφές ιστορικών στελεχών του κόμματος και συγκεκριμένα του Νίκου Φίλη, του Δημήτρη Βίτσα και του Πάνου Σκουρλέτη.

Εντεκα κεντρικά μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως «η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να διαφυλαχθεί όσο ποτέ άλλοτε» και εκτιμούν ότι είναι «απαράδεκτο, σε μια τέτοια συγκυρία, να λειτουργούμε ως μέρος του προβλήματος, τροφοδοτώντας τη δημόσια διαμάχη».

Ακόμη, τονίζουν την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς, λένε, πως, η ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «έμμεση αμφισβήτηση της νομιμοποίησης που έχει ο πρόεδρος να ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», και απειλεί, σύμφωνα με τους ίδιους, «στον πυρήνα του, το μέλλον του χώρου μας συνολικά και δημιουργεί απαράδεκτο προηγούμενο σχετικά με τον τρόπο που τοποθετείται δημόσια η Οργάνωσή μας».

Σημειώνεται ότι στο κεντρικό όργανο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν συνολικά 50 μέλη.

Αναλυτικά το κείμενο των 11 στελεχών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Τη στιγμή που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτελεί ανεμπόδιστα το έργο άλωσης της Ελλάδας, τα εσωκομματικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν μετατραπεί σε reality, λειτουργώντας ως αντιπερισπασμός διαρκείας στη δημόσια σφαίρα.

Οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή 150.000 μελών, δείχνοντας πως, μετά τη διπλή εκλογική συντριβή, υπάρχει ακόμα μια χαραμάδα ελπίδας για τη μελλοντική επάνοδο του κόμματός μας στην κύρια θέση από την οποία μπορεί όντως να ωφελήσει τον λαό· την κυβέρνηση.

Η εικόνα του τελευταίου μήνα δεν τιμά κανέναν.

Αλλεπάλληλες δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών μας στα κανάλια, οι οποίες δεν εκφράζουν πολιτική διαφωνία, αλλά στρέφονται, επί προσωπικού, κατά του νεοεκλεγέντος Προέδρου, εξυπηρετούν μόνο το αφήγημα της ΝΔ, αποδυναμώνοντας περεταίρω τη θέση μας.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην κεντρική σελίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook, ως απάντηση στην παραπομπή των συντρόφων Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη στα αρμόδια όργανα λόγω των δημόσιων τοποθετήσεών τους μας βρίσκει αντίθετους/ες για τους εξής λόγους:

1. Θεωρούμε απαράδεκτο, σε μια τέτοια συγκυρία, να λειτουργούμε ως μέρος του προβλήματος, τροφοδοτώντας τη δημόσια διαμάχη, συμβάλλοντας στην συνεχιζόμενη εσωστρέφεια του χώρου.

2. Μία ανακοίνωση αυτής της βαρύτητας δε μπορεί να αναρτάται χωρίς να προηγείται συνεδρίαση του αποφασιστικού οργάνου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις των μελών του.

3. Η άνεση με την οποία χρησιμοποιούνται εκφράσεις όπως «αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές», με αφορμή την κίνηση των διαδικασιών που προβλέπει το καταστατικό, είναι ιδιαίτερα προβληματική.

4. Η έμμεση αμφισβήτηση της νομιμοποίησης που έχει ο Πρόεδρος να ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απειλεί, στον πυρήνα του, το μέλλον του χώρου μας συνολικά και δημιουργεί απαράδεκτο προηγούμενο σχετικά με τον τρόπο που τοποθετείται δημόσια η Οργάνωσή μας.

Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να διαφυλαχθεί όσο ποτέ άλλοτε. Ο κόσμος που μας εμπιστεύθηκε στις τελευταίες εκλογές έχει ανάγκη να νιώσει πως τον εκπροσωπούμε και τον στηρίζουμε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ένα βιώσιμο σχέδιο για μια δίκαιη κοινωνία και εμείς οφείλουμε να το περιγράψουμε και να το εφαρμόσουμε. Αυτή είναι η αποστολή μας· όχι να «πολεμάμε» ο ένας τον άλλον. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Οι υπογράφοντες:

Aθανάσιος Δώνης

Σπύρος Κόντης

Αντώνης Μαλάκης

Αγγελική Μπελώνη

Χρήστος Μπλάνης

Αλέξανδρος Μυρίσης

Παναγιώτα Ντούτση

Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος

Άλκηστις Πατρικουνάκου

Φοίβος Τσικλιάς

Πέτρος Χριστακόπουλος