Ηράκλειο: 31oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Απίστευτο – 73χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος παρά την κάθειρξη 33 χρόνων

18.06.2024, 14:23

Ο 73χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες το πρωί στην περιοχή της Περαίας

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται πλέον ένας 73χρονος άνδρας που είχε καταδικαστεί από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε πολυετή κάθειρξη για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή, ωστόσο κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Η σύλληψη του ηλικιωμένου έγινε έπειτα από επισταμένη έρευνα και συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 73χρονου εκκρεμούσαν τουλάχιστον επτά διωκτικά έγγραφα για εγκληματική δράση.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 73χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες το πρωί στην περιοχή της Περαίας.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν διάταξη του Τμήματος Βουλευμάτων του Εφετείου Θεσσαλονίκης, η οποία διατηρεί σε ισχύ ένταλμα σύλληψης Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη για «Ενεργητική δωροδοκία από κοινού κατ’ εξακολούθηση με ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου που υπερβαίνει τα (146.735,14) ευρώ και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», καθώς και (7) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή κάθειρξης 33 ετών, ποινή φυλάκισης (28) ετών και (5) μηνών, για «Ηθική αυτουργία από κοινού σε απιστία στην Υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση» και για «Φοροδιαφυγή».

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα