Ηράκλειο: 34oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Αποφύγετε αυτές τις 3 φράσεις – «Σας κάνουν να φαίνεστε ανασφαλείς», λένε οι ειδικοί

06.05.2024, 5:11

Και όμως τις χρησιμοποιούμε τόσο συχνά

Ακόμη και οι πιο μικρές, συνηθισμένες φράσεις μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο μας αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι.

«Είναι σημαντικό να επιλέγετε προσεκτικά τις λέξεις σας και να χρησιμοποιείτε διεκδικητική γλώσσα», λένε οι συγγραφείς και ειδικοί σε θέματα επικοινωνίας Kathy και Ross Petras.

«Το κλειδί είναι να είστε διεκδικητικοί χωρίς να είστε υπερβολικά επιθετικοί», έγραψαν οι Petras για το CNBC Make It. «Η στρατηγική αυτή μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν επικοινωνείτε με έναν εργοδότη, έναν συνάδελφο, έναν φίλο ή έναν σύντροφο», προσέθεσαν.

«Δεν ξέρω»

Το «Δεν ξέρω» είναι μια συνηθισμένη φράση που χρησιμοποιούμε είτε για να κερδίσουμε χρόνο και να σκεφτούμε είτε για να αποφύγουμε συζητήσεις. Ωστόσο, μπορεί επίσης να μας κάνει να φαίνόμαστε αδύναμοι.

«Αντ’ αυτού, πείτε κάτι σαν: “Αυτή είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ερώτηση. Δώστε μου ένα λεπτό να το σκεφτώ”», δήλωσε ο Eric Yaverbaum, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Ericho Communications, στο Make It.

«Το να είστε ήρεμοι και σίγουροι για την απάντησή σας, δείχνει στον υπεύθυνο της συνέντευξης ότι είστε ομαδικός παίκτης και ότι έχετε άνεση στην επίλυση προβλημάτων, δεξιότητες που όλοι θέλουν στους υπαλλήλους τους».

«Με συγχωρείτε που ρωτάω, αλλά…»

Το να λέτε “συγγνώμη” μπορεί να φαίνεται ευγενικό, αλλά η υπερβολική χρήση της φράσης -ιδιαίτερα σε καταστάσεις που δεν απαιτούν συγγνώμη- μπορεί να μειώσει τον αντίκτυπο όσων λέτε στη συνέχεια και να κάνει τις μελλοντικές συγγνώμες να έχουν μικρότερη βαρύτητα.