Υπέροχη συνταγή για όσους δεν σουβλίσουν
Κάνουμε στο αρνάκι μπόλικο μασάζ με λαδολέμονο και αλάτι και το αφήνουμε να ψηθεί αργά για ώρα. Έτσι βγαίνει μελωμένο, τρυφερό και πεντανόστιμο, σκέτο λουκούμι.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 3 κιλά αρνί (κατά προτίμηση από τα μπροστινά ποδαράκια με σπάλα, χαραγμένο σε μερίδες και από τις δύο μεριές, αλλά όχι εντελώς κομμένο)
- ο χυμός από 1 λεμόνι
- 1 γεμάτη κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
- 1 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι στη λαδόκολλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Λαδώνουμε καλά το αρνί και του κάνουμε μασάζ με τα χέρια μας, ώστε το λάδι να πάει παντού.
- Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με τον χυμό λεμονιού και με το αλάτι.
- Βουτυρώνουμε καλά το ταψί, τακτοποιούμε μέσα το αρνάκι και το πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο.
- Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα (στην ίδια διάσταση με το ταψί), τη στραγγίζουμε και καλύπτουμε με αυτήν το αρνάκι. Από πάνω καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
- Το φουρνίζουμε και ψήνουμε για 2 ώρες.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά, ώσπου να ξεροψηθεί και να ροδίσει η πέτσα του.
- Το βγάζουμε σε πιατέλα, το πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»