Ηράκλειο: 38oC

Αστέρια τορτίγιας με κρέμα τυριού και ζαμπόν

09.02.2025, 20:42

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Νόστιμα, εύκολα, με παιχνιδιάρικη εμφάνιση, αυτά τα αστεράκια τορτίγιας με σάλτσα τυριού και ζαμπόν είναι ιδανικό κέρασμα σε παιδικό πάρτι κι ωραία με το πρώτο ποτό σε ένα κάλεσμα στο σπίτι.

Υλικά

Μερίδες: Για περίπου 12 αστεράκια

  • 3 τορτίγιες μεγάλου μεγέθους
  • 4 τοματίνια, ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγη ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 80 γρ. αγελαδινό γιαούρτι
  • 120 γρ. ζαμπόν μπούτι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι (αν θέλουμε)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αστέρια τορτίγιας με κρέμα τυριού και ζαμπόν, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C.
  2. Με κουπάτ κόβουμε περίπου τέσσερα αστεράκια από κάθε τορτίγια.
  3. Βάζουμε τα αστεράκια σε ένα μεγάλο ταψί, σε μονή στρώση, και τα ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανά.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τοματίνια, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  5. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί, το γιαούρτι και το ζαμπόν.
  6. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το μείγμα τυριού και προσαρμόζουμε στην άκρη οδοντωτή μύτη.
  7. Τακτοποιούμε τα αστεράκια σε πιατέλα και βάζουμε από μία ροζέτα από το μείγμα στο κέντρο κάθε αστεριού.
  8. Στην κορυφή του βάζουμε από ένα κομμάτι τοματίνι και λίγο σχοινόπρασο και σερβίρουμε τα αστέρια τορτίγιας με κρέμα τυριού και ζαμπόν.

Πηγή: gastronomos.gr