Ηράκλειο: 34oC

Αυγά μελάτα με ρόκα, παρμεζάνα και γλυκόξινη βινεγκρέτ

24.02.2025, 23:36

Δείτε τη συνταγή 

Η καθημερινή σας σαλάτα αναβαθμισμένη! Τα μελάτα αυγά, οι κολοκυθόσποροι και ο κόλιανδρος κάνουν τη διαφορά.

Υλικά
Μερίδες: 2

  • 2 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους
  • 400 γρ. φύλλα ρόκας
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού
  • 4 μεσαία αυγά
  • 100 γρ. παρμεζάνα σε νιφάδες
  • λίγο κόλιανδρο ή δυόσμο ή μαϊντανό

Διαδικασία

  • Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς τους κολοκυθόσπορους (αν έχουμε) και τους αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τα φύλλα ρόκας (έτοιμη, καθαρισμένη, σε σακουλάκια στο σούπερ μάρκετ) σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, τη κρέμα βαλσαμικού και αλατοπίπερο.
  • Σε νερό που κοχλάζει βράζουμε τα αυγά για 3 λεπτά ώστε να βγουν μελάτα.
  • Οταν κρυώσουν, αφαιρούμε το τσόφλι, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στη σαλάτα.
  • Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με παρμεζάνα σε νιφάδες, λίγο κόλιανδρο ή δυόσμο ή μαϊντανό και τους κολοκυθόσπορους.
  • Σερβίρουμε με ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment