Εύκολη συνταγή με τα αυγά του Πάσχα
Αυγοσαλάτα με τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν το Πάσχα: Μια φίνα εκδοχή της πληθωρικής σαλάτας, αρωματική, δροσερή και με ευχάριστη οξύτητα να κοντράρει την πλούσια γεύση της μαγιονέζας και των αυγών.
Υλικά
Μερίδες: 3-4
- 3 μικρά ραπανάκια
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 1 ξινόμηλο
- 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας μάραθος, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (ή 1 κουτ. σούπας ξερό σχοινόπρασο)
- 4 αυγά, σφιχτοβρασμένα
- κρύο νερό, παγάκια, λίγος χυμός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- πολύσπορο ψωμί, για το σερβίρισμα
Πηγή: freepik
Διαδικασία
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες (όπως είναι, με τη φλούδα) και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Στη συνέχεια κόβουμε τις λεπτές φέτες σε μικρότερα κομμάτια, ιδανικά σαν σπιρτόξυλα.
- Κόβουμε με τον ίδιο τρόπο τα ραπανάκια.
- Βάζουμε τα κομμάτια από το μήλο και τα ραπανάκια σε ένα μπολ με κρύο νερό, λίγα παγάκια και λίγο χυμό λεμονιού. Ετσι θα μείνουν τραγανά και δροσερά και δεν θα μαυρίσουν.
- Κόβουμε το σέλερι σε φετάκια.
- Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το σέλερι και 3 κουτ. σούπας νερό.
- Αχνίζουμε μέχρι να μαραθεί λίγο και να γλυκάνει. Μόλις σωθούν τα υγρά, τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του σε ένα βαθύ μπολ.
- Στραγγίζουμε τα κομμάτια από το μήλο και τα ραπανάκια, τα απλώνουμε για 2 λεπτά σε πετσέτα να στεγνώσουν και τα βάζουμε στο μπολ με το σέλερι.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα 2 αυγά κομμένα σε κυβάκια, αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, τη μαγιονέζα και το υπόλοιπο λάδι.
- Ανακατεύουμε πολύ απαλά για να μη χαλάσει η όψη της αυγοσαλάτας. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα αυγά κομμένα στα τέσσερα και συνοδεύουμε την αυγοσαλάτα με φρυγανισμένο ψωμί.
Μυστικά
- Μπορούμε να φτιάξουμε μπρουσκέτες με αυτή τη φίνα αυγοσαλάτα. Φρυγανίζουμε φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας και, μόλις κρυώσουν, τις «σκεπάζουμε» με τη σαλάτα.
- Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Έτσι, θα γίνει δροσερή και με πιο «ώριμη» γεύση.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη