Ηράκλειο: 27oC

Baby πατάτες με πορτοκάλι και ελιές

16.01.2024, 0:36

Θα σας ενθουσιάσουν

Αυτές οι baby πατάτες είναι μια ξεχωριστή πρόταση για να συνοδεύσετε το κρέας ή το ψάρι που θα επιλέξετε για κυρίως πιάτο μια Κυριακή ή σε κάποιο γιορτινό κάλεσμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες κομμένες στη μέση κατά μήκος μαζί με το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και το βούτυρο.

Βήμα 2

Χτυπάμε σε ένα μπολ τον χυμό πορτοκάλι με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις πατάτες. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40΄ καλυμμένες με αλουμινόχαρτο. Έπειτα προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15΄-20΄ ακόμη.

Βήμα 3

Σερβίρουμε τις πατάτες με τα φιλέτα πορτοκαλιού και επιπλέον φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι.

Υλικά για 6 μερίδες 

  • 1 κιλό πατάτες baby κομμένες κατά μήκος
  • 10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια + λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
  • 30 γρ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 πορτοκάλια, τον χυμό, περίπου 160-180 ml
  • 300 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 18 ελιές Καλαμών, ολόκληρες, χωρίς κουκούτσι
  • 2 πορτοκάλια, κομμένα σε φιλέτα
  • αλάτι αφρίνα, μαύρο πιπέρι