Ηράκλειο: 32oC

Brownies με σοκολάτα και crumble αμυγδάλου (βίντεο)

17.03.2024, 5:50

Η πιο νόστιμη και σοκολατένια συνταγή

Φτιάξτε τα πιο λαχταριστά brownies με σοκολάτα και συνοδέψτε τα με το πιο τραγανό και σπιτικό crumble αμυγδάλου του Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά:

Για το crumble αμυγδάλου

  • 100 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 1/5 κ.γ. αλάτι

Για το brownie

  • 200 γρ. κουβερτούρα 65%
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 1/3 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο ή σε σκόνη
  • 180 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ. κακάο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη

Εκτέλεση:

Για το crumble
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλάτι.
  • Τρίβουμε με τα χέρια μας το μείγμα ώστε να γίνει τρίμμα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Για τα brownies
  • Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C στον αέρα.
  • Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στα μικροκύματα για 1-2 λεπτά, στα 800 Watt για να λιώσουν. (Εναλλακτικά λιώνουμε σε μπεν μαρί.)
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. (Αν το μείγμα έχει ζεσταθεί πολύ, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 2-3 λεπτά.)
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το τζίντζερ, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, και χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και χτυπάμε ίσα-ίσα να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τα αμύγδαλα και 1 πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε, και ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο.
  • Ανακατεύουμε ίσα-ίσα να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά του κάδου.
  • Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι διαστάσεων 20×30 εκ., αλέιφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και το απλώνουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το ταψάκι στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 17-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα για 10-15 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε και το μεταφέρουμε πίσω στη σχάρα.
  • Περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε από πάνω το crumble.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να κολλήσει το crumble στην κουβερτούρα.