Η πιο νόστιμη και σοκολατένια συνταγή
Φτιάξτε τα πιο λαχταριστά brownies με σοκολάτα και συνοδέψτε τα με το πιο τραγανό και σπιτικό crumble αμυγδάλου του Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά:
Για το crumble αμυγδάλου
- 100 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 1/5 κ.γ. αλάτι
Για το brownie
- 200 γρ. κουβερτούρα 65%
- 120 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά
- 1/3 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο ή σε σκόνη
- 180 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 10 γρ. κακάο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 80 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη
Εκτέλεση:
Για το crumble
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλάτι.
- Τρίβουμε με τα χέρια μας το μείγμα ώστε να γίνει τρίμμα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Για τα brownies
- Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C στον αέρα.
- Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στα μικροκύματα για 1-2 λεπτά, στα 800 Watt για να λιώσουν. (Εναλλακτικά λιώνουμε σε μπεν μαρί.)
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. (Αν το μείγμα έχει ζεσταθεί πολύ, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 2-3 λεπτά.)
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το τζίντζερ, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, και χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και χτυπάμε ίσα-ίσα να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τα αμύγδαλα και 1 πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε, και ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο.
- Ανακατεύουμε ίσα-ίσα να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά του κάδου.
- Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι διαστάσεων 20×30 εκ., αλέιφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και το απλώνουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το ταψάκι στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 17-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα για 10-15 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε και το μεταφέρουμε πίσω στη σχάρα.
- Περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε από πάνω το crumble.
- Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να κολλήσει το crumble στην κουβερτούρα.
Δημοφιλή
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Μαρκάκης - Σήμερα η κηδεία του
Κρήτη: Η δημόσια συγγνώμη που συγκλονίζει μετά το θανατηφόρο τροχαίο του 17χρονου Γιώργου
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Συνελήφθη 27χρονος για το θανατηφόρο τροχαίο στα Μάλια με θύμα μία 23χρονη
EuroBasket 2025: Η τεχνητή νοημοσύνη αποκάλυψε ποιος θα σηκώσει το ευρωπαϊκό!
Εφιάλτης για 25χρονη: Πήγε στο σπίτι του πρώην συζύγου της για να συζητήσουν και τη βίασε
Νέα τραγωδία στην άσφαλτο της Κρήτης: Νεκρή 23χρονη σε τροχαίο στα Μάλια
Απίστευτο: 22χρονος ξυλοφόρτωσε ιερέα γιατί του έκλεισε το δρόμο - Πήγαινε σε σχολείο για τον Αγιασμό ο κληρικός
Κραυγές πόνου και σειρήνες: Η ΔΙΑΣ έσωσε έγκυο σε κρίσιμη κατάσταση - Δείτε βίντεο
Εορτολόγιο: Σε ποιους να πείτε «Χρόνια Πολλά» σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου