Ηράκλειο: 32oC

Brownies με σοκολάτα και crumble αμυγδάλου (βίντεο)

17.03.2024, 5:50

Η πιο νόστιμη και σοκολατένια συνταγή

Φτιάξτε τα πιο λαχταριστά brownies με σοκολάτα και συνοδέψτε τα με το πιο τραγανό και σπιτικό crumble αμυγδάλου του Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά:

Για το crumble αμυγδάλου

  • 100 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 1/5 κ.γ. αλάτι

Για το brownie

  • 200 γρ. κουβερτούρα 65%
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 1/3 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο ή σε σκόνη
  • 180 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ. κακάο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη

Εκτέλεση:

Για το crumble
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλάτι.
  • Τρίβουμε με τα χέρια μας το μείγμα ώστε να γίνει τρίμμα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Για τα brownies
  • Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C στον αέρα.
  • Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στα μικροκύματα για 1-2 λεπτά, στα 800 Watt για να λιώσουν. (Εναλλακτικά λιώνουμε σε μπεν μαρί.)
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. (Αν το μείγμα έχει ζεσταθεί πολύ, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 2-3 λεπτά.)
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το τζίντζερ, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, και χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και χτυπάμε ίσα-ίσα να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τα αμύγδαλα και 1 πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε, και ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο.
  • Ανακατεύουμε ίσα-ίσα να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά του κάδου.
  • Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι διαστάσεων 20×30 εκ., αλέιφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και το απλώνουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το ταψάκι στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 17-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα για 10-15 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε και το μεταφέρουμε πίσω στη σχάρα.
  • Περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε από πάνω το crumble.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να κολλήσει το crumble στην κουβερτούρα.
πριν από 1 λεπτό
Κόσμος

Σοκ στην Αυστραλία: Εργαζόμενος σε παιδικούς σταθμούς κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 λεπτά
Αθλητικά

Super League: Και επίσημα στη Λεωφόρο το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Πηγαδάκια

Σ(φ)ΥΡΙΖΑ κι έληξες…

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Υγεία

Ο Ολυμπιακός ανοίγει τις πόρτες του για εθελοντική αιμοδοσία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ελλάδα

Τρυφερή στιγμή στη Νάξο: 109 νεογέννητα χελωνάκια ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις θάλασσες (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Κρήτη

Θάνος Πλεύρης: «Βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών στην Κρήτη»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ελλάδα

Νέο κόλπο απάτης μέσω των ΑΤΜ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ηράκλειο

Με χαμόγελα και αισιοδοξία πλημμύρισαν τα σχολεία του Ηρακλείου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Style

Δείτε τι συμβαίνει όταν παίρνουμε μια απόφαση στον εγκέφαλο μας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 59χρονος πυροβολεί κατά του υπαλλήλου καθαριότητας

Διαβάστε περισσότερα