Ηράκλειο: 30oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Χαλκίδα: Στα δικαστήρια οι εφοριακοί που συνελήφθησαν

22.05.2024, 18:54

Οδηγούνται στα δικαστήρια με την κατηγορία της διαφθοράς

Στα δικαστήρια Χαλκίδας μεταφέρθηκαν πριν από λίγο οι συλληφθέντες κατηγορούμενοι για διαφθορά.

Το πρωί της Τετάρτης, 22 Μαΐου, στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς που φέρονται να εμπλέκονται εφοριακοί, πραγματοποίησαν έφοδο στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε επτά συλλήψεις με τη διευθύντρια της ΔΟΥ να είναι ανάμεσά τους. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διαφθορά και είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση για την τέλεση οικονομικών αδικημάτων.

Αυτή την ώρα πρόκειται να καταθέσουν ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Επιπλέον, με απόφαση, που υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, οι συλληφθέντες υπάλληλοι τέθηκαν σε προσωρινή αργία και διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

Εφοριακοί δικαστήρια Χαλκίδα

Πέρα από τη Διευθύντρια στην υπόθεση εμπλέκεται και ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ, τρεις ακόμα υπάλληλοι καθώς και δύο ιδιώτες (ένας λογιστής και μια διαχειρίστρια οικονομικών).

Εφοριακοί δικαστήρια Χαλκίδα

 

Κατασχέθηκαν 79.000 ευρώ

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

«Προηγήθηκε καταγγελία σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε σε κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των –10.000- ευρώ.

Σε επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το συνολικό χρηματικό ποσό των –78.795- ευρώ,
10- κινητές τηλεφωνικές συσκευές,
4- σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις,
πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων και
δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής.
Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί –17– περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους –95.600- ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Πηγή: evima.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαλκίδα: Χειροπέδες στη διευθύντρια της ΔΟΥ και σε πέντε υπαλλήλους για διαφθορά 

Χαλκίδα: Ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της 

Χαλκίδα: Στα χέρια της αστυνομίας επιχειρηματίας που έδειρε τη σύζυγό του