Ηράκλειο: 34oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Χανιά: Εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου του Ελευθέριου Βενιζέλου

23.03.2024, 21:57

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή

Διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά με αφορμή την επέτειο θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα θα απονεμηθούν τα βραβεία του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για την Γ΄ Λυκείου, που είχε θέμα: «Η εγκατάσταση προσφύγων στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή (1922)» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά και απονέμονται στους Άρτεμι-Χριστίνα Δασκαλάκη, 2ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου, Βασιλική Τάσιου, Γενικό Λύκειο Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (Θεσσαλονίκη) και Χρήστο Σακελλαρίδη Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη (Θεσσαλονίκη).

Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν επίσης έπαινοι για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό σε μαθητές των σχολείων: 2ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, 6ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης, ΓΕΛ Σούδας, ΓΕΛ Ακρωτηρίου.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή.

Χορηγοί των βραβείων είναι η Οικογένεια Καλογερή, στη μνήμη του Καπετάν Γιάννη Καλογερή (Α΄ βραβείο), η Αργυρώ Χανιωτάκη-Σμυρλάκη στη μνήμη του Ιωσήφ Σμυρλάκη (Β΄ βραβείο) και η Φαλή Βογιατζάκη, στη μνήμη του πατέρα της Γεωργίου Βογιατζάκη (Γ΄ βραβείο).

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την αναγόρευση του Δήμου Ανωγείων και του Γενικού Λυκείου Γλάυκης σε εταίρους του Ιδρύματος.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος «Φίλοι Εθνικού Ιδρύματος Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Avra City Boutique Hotel, το Akali Hotel και το Ξενοδοχείο «Χαλέπα».

Tην Κυριακή 31 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στους Τάφους των Βενιζέλων, το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Ομιλητής θα είναι ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι συνδιοργανωτές και η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Πριν από το μνημόσυνο θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας το Β΄ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Με επιτυχία  το 3ο σεμινάριο του Heraklion Yachting Club

Χανιά: Εσπερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα νερού στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Δήμος Αποκορώνου: Παιδικό εργαστήρι για μαθητές α’, β’ και γ’ τάξης δημοτικού σχολείου