Ηράκλειο: 34oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Χανιά: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα Δευτέρα 19/02 λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΧ

19.02.2024, 8:42

Αναλυτικά τα σημεία

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι από σήμερα Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 θα υπάρχει τμηματική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας από την πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου μπροστά από την Δημοτική Αγορά και προς την οδό Νικηφόρου Φωκά (Ωδείο), λόγω των αναγκαίων εργασιών στο πλαίσιο του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ Δ.Ε. ΧΑΝΙΩΝ».

Το έργο αφορά τόσο στην αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης εντός της πόλης των Χανίων, στις περιοχές Κάτω Κουμ Καπί, Ανατολική Νέα Χώρα, και ΚΤΕΛ, μήκους 25.780 μέτρων, όσο και στην κατασκευή ενισχυτικών αγωγών για τις παραπάνω περιοχές και τις γειτονικές τους, μήκους 9.870 μέτρων.

Πιο αναλυτικά:

• στο Κάτω Κουμ Καπί θα αντικατασταθούν τα δίκτυα της περιοχής, που περικλείεται από τις οδούς: Κύπρου, Ελ. Βενιζέλου, Τζιλιβάκη, Ηρ. Πολυτεχνείου, Κοκότση και Ακτή Μιαούλη,

• στην Ανατολική Νέα Χώρα θα αντικατασταθούν τα δίκτυα της περιοχής, που περικλείεται από τις οδούς: Μονής Γωνιάς, Κισσάμου, Σκαλίδη, Πειραιώς, Ακτή Κανάρη και Ακτή Παπανικολή,

• και στο ΚΤΕΛ θα αντικατασταθούν τα δίκτυα της περιοχής, που περικλείεται από τις οδούς: Κισσάμου, Μάρκου Μπότσαρη, Ξέπαπα, Αν. Μάντακα, Μαργουνίου, Ν. Σκουλά, Μυλωνογιάννη, Μάρκου Μπότσαρη, Περίδου, Κυδωνίας, Μανουσογιαννάκηδων και Σκαλίδη.

Τα νέα δίκτυα θα είναι άμεσα λειτουργικά μετά την κατασκευή και τη σύνδεσή τους με τα υφιστάμενα. Με την ολοκλήρωση και τη λειτουργία των νέων δικτύων θα βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες υδροδότησης σε μία μεγάλη περιοχή της πόλης των Χανίων.

Το έργο έχει ενταχθεί με τη με αρ.πρωτ. ΥΠΕΝ/ΓρΓΓΦΠΥ/55497/1422 18-05-2023 (ΑΔΑ: ΡΝΝΜ4653Π8-6Δ0) Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών στον ΠΥΛΩΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 1 «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τίτλο α. Υποδομές παροχής νερού, β. Τηλεμετρία – Έργα τηλεχειρισμού για τον εντοπισμό διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης, γ. Προμήθεια ψηφιακών μετρητών νερού, δ. Μονάδες αφαλάτωσης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός μελέτης είναι 5.800.000,00€ χωρίς Φ.Π.Α..

Η σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 3.948.700,01€ χωρίς Φ.Π.Α., συγχρηματοδοτείται κατά 3.500.000 € από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και κατά 448.700,01€ από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΧ.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, το έργο έχει προθεσμία περαίωσης 24 μήνες, με έναρξη την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης 13/12/2024.