Ηράκλειο: 31oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Χανιά: Περισσότερα από 300 παιδιά ένωσαν τις φωνές τους τραγουδώντας Μίκη Θεοδωράκη

18.06.2024, 18:36

Στην εκδήλωση «Οι μικροί χαρταετοί συναντούν τον μεγάλο Μίκη»

Περισσότερα από 300 παιδιά των νηπιαγωγείων του Δήμου Χανίων, ένωσαν χθες τις φωνές τους τραγουδώντας μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη πλημμυρίζοντας με μουσική το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Νηπιαγωγεία δήμου χανίων

Με τον τίτλο: «Οι μικροί χαρταετοί συναντούν τον μεγάλο Μίκη» η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος eTwinning, έφερε κοντά μαθητές από το 1ο, 3ο, 4ο, 5ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών, το 2ο Νηπιαγωγείο Αρωνίου, το 2ο, 5ο, 14ο, 19ο, 27ο Νηπιαγωγείο Χανίων και το 2ο Νηπιαγωγείο Περιβολίων.

Νηπιαγωγεία δήμου χανίων

Όπως υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης: «Η δράση, είχε ως στόχο πέρα από την εκπαιδευτική διάσταση, να αναδείξει τη συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία και να προβληθεί η σημασία της ενότητας και της συλλογικότητας αλλά και να αποδοθεί φόρος τιμής στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη για την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά που μας χάρισε. Η χθεσινή μέρα μας διαβεβαίωσε ότι οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους, απόλαυσαν τόσο τη διαδικασία όσο και την ξεχωριστή αυτή συναυλία».

Νηπιαγωγεία δήμου χανίων

Κατά την προετοιμασία της μοναδικής συναυλίας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά βιογραφικά στοιχεία του Μίκη Θεοδωράκη, να ανακαλύψουν ορισμένους από τους μουσικούς θησαυρούς του και να εκφραστούν θεατρικά και εικαστικά μέσα από τα μουσικά του έργα. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, αν και σύντομο, έδωσε στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνουν στη μουσική κληρονομιά του μεγάλου Έλληνα-Χανιώτη μουσικοσυνθέτη, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.

Νηπιαγωγεία δήμου χανίων

Αρωγοί της δράσης ήταν ο κ. Αγοραστάκης Γεώργιος, Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, που παραχώρησε το πρωτότυπο υλικό και υποστήριξε την επιτυχή υλοποίηση της δράσης και ο κ. Περάκης Νικόλαος, καταξιωμένος μουσικός και Μαέστρος της Παιδικής και Εφηβικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων, που καθοδήγησε και προετοίμασε μουσικά τους μαθητές.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Διοργανώνεται μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «50 Χρόνια… Κύπρος» 

Δείτε το πλήρες Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων 

Χανιά: «14η Συνάντηση Παραδοσιακών Συγκροτημάτων «ΑΡΟΔΑΜΟΣ» 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα