Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Χανιά: Σε απόγνωση συνταξιούχος που του παρακρατούν σχεδόν όλη τη σύνταξη

24.02.2024, 21:26

Στο φάσμα της πείνας η οικογένεια 

Μια δραματική κατάσταση αντιμετωπίζει 67χρονος Χανιώτης συνταξιούχος, ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε στη δυσάρεστη κατάσταση να του παρακρατάει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σχεδόν ολόκληρη τη σύνταξή του, για δάνεια που είχε λάβει κάποτε.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ο συνταξιούχος είχε αιτηθεί να μπει στην προστασία του νόμου Κατσέλη, και είχε εξασφαλίσει προσωρινή απόφαση. Όμως, η οριστική απόφαση απέρριψε την αίτησή του και έτσι οι δόσεις των δανείων επανήλθαν στο αρχικό ποσό, το οποίο, όπως αναφέρει, δεν μπορεί να πληρώσει.

Ειδικότερα, από τα 1000 ευρώ της σύνταξής του παρακρατούνται για τα δάνεια τα 740! Αποτέλεσμα, μαζι με τις υπολοιπες κρατήσεις, ήταν να εισπράξει τα Χριστούγεννα 136 ολόκληρα ευρώ και έτσι θα συνεχίσει από εδώ και στο εξής.

Όπως ανέφερε η σύζυγος του συνταξιούχου, πλέον αναγκάζεται η ίδια να συντηρεί την οικογένεια με το δικό της εισόδημα, το οποίο όμως δεν επαρκεί ούτε κατά προσέγγιση, καθώς το ζευγάρι έχει και παιδί που σπουδάζει.

Αποτέλεσμα είναι να αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά το φάσμα της πείνας.

Μπορεί τα δάνεια να είχαν πράγματι ληφθεί και να πρέπει να αποπληρωθούν, δεν είναι όμως δυνατόν να αποπληρώνονται εις βάρος της ζωής των ανθρώπων. Πόσο μάλλον από μια δημόσια δομή, όπως είναι το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *