Ηράκλειο: 13oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν μεγάλη εισβολή στη Γάζα

26.10.2023, 9:41

Το Ισραήλ συνέχισε να χτυπά στόχους στη Λωρίδα της Γάζας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τον Βενιαμίν Νετανιάχου να διαμηνύει σε διάγγελμά του πως ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Τη νύχτα ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις πραγματοποίησαν σχετικά μεγάλη εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, τη μεγαλύτερη από όσες είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν. Στην ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ επισημαίνεται ότι ο στρατός διεξήγαγε στοχευμένη επιδρομή με άρματα μάχης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τα επόμενα στάδια της μάχης.

Στο βίντεο από τη νυκτερινή επιχείρηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός φαίνονται τεθωρακισμένα οχήματα να προχωρούν σε μια αμμώδη περιοχή στη μεθόριο. Ένας εκσκαφέας ισιώνει το χώμα ενός αναχώματος, άρματα μάχης εκτοξεύουν οβίδες και φαίνονται εκρήξεις κοντά ή εν μέσω μιας σειράς κατεστραμμένων σπιτιών.

Το Ισραήλ συνέχισε να χτυπά στόχους στη Λωρίδα της Γάζας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χθες, καθώς αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξακολουθούν να προετοιμάζονται για μια επερχόμενη χερσαία εισβολή, χωρίς να δώσουν χρονοδιάγραμμα. Η Χαμάς εκτόξευσε μπαράζ ρουκετών προς το κεντρικό και νότιο Ισραήλ το βράδυ της Τετάρτης, τραυματίζοντας ελαφρά έξι ανθρώπους, μετά από αρκετές ημέρες με λιγότερους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα.