Ηράκλειο: 30oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Χεζμπολάχ: Επίθεση με «drones» σε ισραηλινό αρχηγείο διοίκησης

17.05.2024, 15:23

Ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση των ισραηλινών στην περιοχή της πόλης Κανά

Η Λιβανέζικη Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς στον ισραηλινό στρατό σε επίθεση με Drones σήμερα το πρωί στην Τζαατούν.

HΧεζμπολάχ ανέφερε ότι η αεροπορική επίθεση με Drones πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση των ισραηλινών στην περιοχή της πόλης Κανά και ότι ο στόχος ήταν το νέο αρχηγείο της διοίκησης του 411ου Τάγματος Πυροβολικού στο Τζατούν.

Τα drones εξαπολύθηκαν εναντίον σκηνών για εποικισμό και τη στέγαση αξιωματικών και στρατιωτών και κατά τη Χεζμπολάχ, «χτύπησαν με ακρίβεια τους στόχους τους και άφησαν αρκετούς από αυτούς νεκρούς ή τραυματίες».

Ο ανταποκριτής του skynews arabia ανέφερε ότι σειρήνες ήχησαν πολλές φορές στην Άνω Γαλιλαία το πρωί της Παρασκευής. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι «ένα drone εξερράγη στο Gatun» στη Δυτική Γαλιλαία.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ δημοσίευσε σκηνές από την επιχείρηση με στόχο το στρατηγικό αερόπλοιο SKYDEW στη βάση Ilania στο βόρειο Ισραήλ. Το Ισραηλινό μπαλόνι προορίζεται να παρακολουθεί και να παρακολουθεί τις πορείες επίθεσης και εκτοξεύτηκε μετά την αύξηση των επιπέδων κινδύνου και την αποτυχία του ισραηλινού κατασκοπευτικού συστήματος.

Εξ άλλου, στρατιωτικοί παρατηρητές, τον τελευταίο καιρό έχουν επισημάνει μείωση στις πτήσεις των ισραηλινών Drones «Ερμής» στον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Πηγή: ΕΡΤ


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα