Το μυστικό της νοστιμιάς του βρίσκεται στο ότι βάζουμε το χοιρινό σε άλμη για 12 ώρες
Βήμα 1
Για την άλμη: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της άλμης να πάρουν μια-δυο βράσεις. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε μπολ τα χοιρινά κότσια με την άλμη για 12 ώρες.
Βήμα 2
Την επομένη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα. Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι τις σταφίδες και το μπράντι ώστε να μουλιάσουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την κολοκύθα που κόβουμε σε μεγάλους κύβους σε επιφάνεια κοπής.
Βήμα 3
Βάζουμε στη γάστρα όλα τα υλικά, εκτός από τα βερίκοκα και τις σταφίδες. Προσθέτουμε τα κότσια στη γάστρα και ψήνουμε για 2,5 ώρες. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε τα βερίκοκα και τις σταφίδες και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 200οC με ανοιχτό καπάκι για να πάρουν χρώμα.
Βήμα 4
Σερβίρουμε στο τραπέζι απευθείας από τη γάστρα, την οποία ακουμπάμε πάνω σε μια πυρίμαχη ή ξύλινη επιφάνεια.
Υλικά
4 χοιρινά κότσια
Για την άλμη
2 λίτρα νερό
180 γρ. αλάτι
3 φύλλα δάφνη
2 κ. σ. μέλι
1 κ. γ. κόλιανδρο ξερό
Για τα λαχανικά
20 γρ. σταφίδες μαύρες
20 ml μπράντι
200 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
3 σκελίδες σκόρδο
800 γρ. κολοκύθα κίτρινη
1 ξυλάκι κανέλα
20 ml πετιμέζι (προαιρετικά από φιρίκι αν βρείτε, σε επιλεγμένα deli)
200 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Χανιά: Θλίψη για τον 37χρονο Λάζαρο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Αγία Μαρίνα
Αυτά τα 4 ζώδια θα πάρουν επιτέλους όσα ζήτησαν από το σύμπαν το 2026
Ηράκλειο: Τροχαίο στον δρόμο Σκαλάνι - Πεζά - Ένα άτομο τραυματίστηκε
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Πένθος στη Μεσαρά: Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Γιάννης Τρουλινάκης
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο στο Γάζι
Κρήτη: Καλάσνικοφ, βεντέτα και επιείκεια: Έπεσε η αυλαία για τους πυροβολισμούς στα Ασκύφου
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»