Ηράκλειο: 26oC

Χοιρινό κότσι με αποξηραμένα βερίκοκα και κολοκύθα

13.01.2024, 22:06

Το μυστικό της νοστιμιάς του βρίσκεται στο ότι βάζουμε το χοιρινό σε άλμη για 12 ώρες

Βήμα 1

Για την άλμη: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της άλμης να πάρουν μια-δυο βράσεις. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε μπολ τα χοιρινά κότσια με την άλμη για 12 ώρες.

Βήμα 2

Την επομένη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα. Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι τις σταφίδες και το μπράντι ώστε να μουλιάσουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την κολοκύθα που κόβουμε σε μεγάλους κύβους σε επιφάνεια κοπής.

Βήμα 3

Βάζουμε στη γάστρα όλα τα υλικά, εκτός από τα βερίκοκα και τις σταφίδες. Προσθέτουμε τα κότσια στη γάστρα και ψήνουμε για 2,5 ώρες. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε τα βερίκοκα και τις σταφίδες και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 200οC με ανοιχτό καπάκι για να πάρουν χρώμα.

Βήμα 4

Σερβίρουμε στο τραπέζι απευθείας από τη γάστρα, την οποία ακουμπάμε πάνω σε μια πυρίμαχη ή ξύλινη επιφάνεια.

Υλικά

4 χοιρινά κότσια

Για την άλμη

2 λίτρα νερό

180 γρ. αλάτι

3 φύλλα δάφνη

2 κ. σ. μέλι

1 κ. γ. κόλιανδρο ξερό

Για τα λαχανικά

20 γρ. σταφίδες μαύρες

20 ml μπράντι

200 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου

3 σκελίδες σκόρδο

800 γρ. κολοκύθα κίτρινη

1 ξυλάκι κανέλα

20 ml πετιμέζι (προαιρετικά από φιρίκι αν βρείτε, σε επιλεγμένα deli)

200 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα

πριν από 2 λεπτά
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2656: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Ηράκλειο

Θλίψη στα Σκούρβουλα: 40 μέρες χωρίς τον Μανούσο Πουλινάκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Η δημόσια συγγνώμη που συγκλονίζει μετά το θανατηφόρο τροχαίο του 17χρονου Γιώργου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος στη ΔΕΘ: Το πρόγραμμα και οι πολιτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Κόσμος

Το μήνυμα Νετανιάχου προς το Κατάρ για τους τρομοκράτες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Style

Πώς να διατηρείς μακριά τα μαλλιά σου μετά την ηλικία των 50

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 47 λεπτά
Ηράκλειο

Σπύρος Κοκοτός: Ο αρχιτέκτονας που μετέτρεψε την Ελούντα σε παγκόσμιο προορισμό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 50 λεπτά
Ελλάδα

Βόλος: 61χρονος κατηγορούμενος αποκοιμήθηκε στο πάτωμα μετά την απολογία του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 56 λεπτά
Ελλάδα

Πάτρα: Ανήλικη κατέληξε στο νοσοκομείο «λιώμα» από το ποτό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Πειραιάς: 24 άτομα τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση τραμ με λεωφορείο

Διαβάστε περισσότερα