Ηράκλειο: 13oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Διαμαρτύρονται οι Καντανιώτες για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στο δήμο

18.10.2023, 9:33

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καντανιωτών «Καντανία» σε επιστολή του ζητά να ανακληθεί άμεσα η απόφαση

Σε έντονη διαμαρτυρία μέσω σχετικής επιστολής, προχώρησαν οι κάτοικοι του δήμου Καντάνου – Σελίνου, μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ΕΛ.ΤΑ. για την αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος στην περιοχή.

Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Υπηρεσίας των ΕΛ.ΤΑ. ΑΕ, αναστέλλεται η λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ σε στο δήμο Καντάνου-Σελίνου το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους τόσο στην Κάντανο όσο και στο Ανατολικό Σέλινο.

Την ίδια στιγμή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καντανιωτών θέλοντας να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του για τη στέρηση των κρατικών υπηρεσιών, τόσο σημαντικών, όπως είναι τα ΕΛ.ΤΑ., προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση και ζητά την άμεση στήριξη και ενίσχυση του χωριού προς όφελος των δημοτών.

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καντανιωτών:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καντανιωτών «Καντανία», μετά την απόφαση με Αρ. Πρωτ. 5.1.2/957/104 (13/10/2023) της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε., εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για το οριστικό κλείσιμο του Ταχυδρομικού Καταστήματος Καντάνου, που θα οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση το χωριό μας, καθώς και τα ορεινά χωριά του κεντρικού και ανατολικού Σελίνου, που έχουν ήδη στερηθεί μεγάλο αριθμό κρατικών υπηρεσιών.

Δια της παρούσης επιστολής, σας καλούμε για την άσκηση πίεσης στα αρμόδια όργανα, ώστε να αναιρεθεί η ανωτέρω απόφαση, η οποία θα βάλει ένα ακόμη λιθαράκι στην εγκατάλειψη της υπαίθρου, προς δόξαν της άκρατης αστυφιλίας και της υπερσυγκέντρωσης όλων των κρατικών υπηρεσιών στις μεγάλες πόλεις.

Αναμένουμε με αγωνία τις κινήσεις και τις δράσεις σας για το μαρτυρικό και ιστορικό χωριό μας, όπως και των γύρω ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, που σε όλες τις επισκέψεις σας υποσχεθήκατε να στηρίξετε και να ενισχύσετε.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Καντανιωτών «ΚΑΝΤΑΝΙΑ»

Η ανακοίνωση της Κεντρικής Υπηρεσίας ΑΕ:

ΕΛΤΑ Α.Ε.