Ηράκλειο: 16oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Διάγγελμα Νετανιάχου: Τα χτυπήματα του Ισραήλ μόλις άρχισαν

09.10.2023, 22:46

Το Ισραήλ εξαπολύει μαζική επίθεση που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν

Μετά τις νέες επιθέσεις από την πλευρά της Χαμάς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε σε ακόμη ένα διάγγελμα. «Ήθελαν πόλεμο και θα τον έχουν» τόνισε και χαρακτήρισε ISIS τη Χαμάς που «εκτελεί παιδιά». Επιβεβαίωσε ότι η εισβολή στη χώρα του συνεχίζεται καθώς σημαντικός αριθμός Παλαιστινίων, οι «εχθροί βρίσκονται ακόμη στο Ισραήλ και ο στρατός μας θα κάνει τα πάντα για να τους εξουδετερώσει».

«Τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν, έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας» τόνισε δε, επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα για συνέχιση των αντιποίνων. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή των επιθέσεων από τη Χαμάς, ο Νετανιάχου είχε διαμηνύσει πως οι επιθέσεις δεν θα έμεναν αναπάντητες.

Έκκληση στην αντιπολίτευση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Επανέλαβε, δε, την έκκληση προς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ανεβάζοντας το επίπεδο του συναγερμού, ζήτησε η επίτευξη της συσπείρωσης να γίνει άμεσα.

«Σκοπός μας είναι η ενότητα της χώρας. Είμαστε όλοι ενωμένοι αυτή τη στιγμή. Διεξάγουμε μια τεράστια επιχείρηση που όμοιά της δεν έχει γίνει ξανά στο παρελθόν» τόνισε. «Το πιο σημαντικό είναι να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας. Γνωρίζω ότι όλοι θέλουμε απτά αποτελέσματα, αλλά θα χρειαστεί χρόνος» συμπλήρωσε.

«Σε οποιοδήποτε μέρος επιχειρεί η Χαμάς θα μετατραπεί σε ερείπια. Αυτό συμβαίνει ήδη και θα συνεχίσει να συμβαίνει» υπογράμμισε ο Νετανιάχου προειδοποιώντας για τη συνέχιση των χτυπημάτων. «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ με κάθε τρόπο και οι εχθροί του Ισραήλ καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό» συμπλήρωσε, ευχαριστώντας τη Δύση για τη στάση της.

«Όλοι οι εχθροί μας γνωρίζουν ότι ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ. Αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες θα μείνει στην ιστορία» κατέληξε με νόημα το μήνυμά του κι ενώ η Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται κι από το Ιράν έχει ανοίξει δικό της μέτωπο.

Το βίντεο με τα πλήγματα στη Γάζα

Σε μήνυμα που έστειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, θέλοντας να δείξει ότι η απάντηση του Τελ Αβίβ έναντι της Χαμάς θα είναι σκληρή.

Δημοσιοποιώντας βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ο Νετανιάχου έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ: «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει».