Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Δημήτρης Βρύσαλης: «Δωρεάν» και όμως πληρωμένα απογευματινά χειρουργεία

13.02.2024, 13:48

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, κ. Δημήτρης Βρύσαλης, προχώρησε σε δήλωση αναφορικά με τα απογευματινά χειρουργεία και την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έκανε λόγο για 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία.

Αναλυτικά η δήλωση του: 

«Με… ξένα κόλλυβα μοιράζει δωρεές η κυβέρνηση… Ο λόγος για την «εξαγγελία» του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, ότι «θα γίνουν 50.000 δωρεάν χειρουργεία το απόγευμα», τάχα για να αποσυμφορηθεί η ατέλειωτη λίστα που έχει δημιουργήσει η πολιτική της υποστελέχωσης.

Τι δεν λέει βέβαια η κυβέρνηση; Ότι ο λαός έχει προπληρώσει και για τα 50.000, για τα 90.000, για όσα χειρουργεία εκκρεμούν και όσα θα πάρουν σειρά…

Το προσωρινό «δωρεάν» που προκλητικά παρουσιάζει και ως «παροχή» είναι το «καρότο» για να αποσπάσει τη συναίνεση του λαού στην πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αποσκοπεί στο να κουκουλωθεί η τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας λόγω της υποχρηματοδότησης.

Είναι τουλάχιστον πρόκληση, λοιπόν, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μεταφράζει τη θηλιά που περνάει στον λαιμό των λαϊκών οικογενειών ως «έναν ακόμα βαθμό ελευθερίας», δηλαδή «ελευθερία» να… πληρώνουν! Όπως λέει προκλητικά ο υπουργός Υγείας, σε μια ακόμα εκδοχή «θεσμοθέτησης» και «νομιμοποίησης» για το «φακελάκι»: «Αν κάποιος θέλει να χειρουργηθεί και να πληρώσει από την τσέπη του, του δίνουμε και μία επιπλέον επιλογή πλην του να πάει σε μια ιδιωτική κλινική ή να δώσει “φακελάκι”. Του δίνουμε μία επιπλέον επιλογή που είναι φτηνότερη της ιδιωτικής κλινικής και νόμιμη».

Στον αντίποδα αυτού του αίσχους στέκονται οι δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών: Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, πλήρης στελέχωση των χειρουργείων και κάθε τμήματος/κλινικής, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων πληρωμών.»