Ηράκλειο: 13oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Δημήτρης Βρύσαλης: Όλοι στις κινητοποιήσεις – όλοι στις απεργίες

10.02.2024, 16:42

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βρύσαλη 

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ κ. Δημήτρης Βρύσαλης, για να τονίσει τα προβλήματα των εργαζομένων, προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝΠΑΓΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΕΔ
ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΙΤΙΣΗ

Χιλιάδες συνάδελφοι που εργάζονται για 7ο συνεχή χρόνο στα Νοσοκομεία και άλλους φορείς του ΕΣΥ μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ καθαριότητα σίτιση, (ΟΑΕΔ) 4000 & 55-67, βρίσκονται ΞΑΝΑ μπροστά στην απειλή της απόλυσης, ένα μέρος μάλιστα από αυτούς ήδη απολύθηκαν ξαφνικά στη μέση της βάρδιας τους, καθώς «κόλλησε» λένε η ανανέωση των συμβάσεων στο Υπουργείο Εργασίας ή στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ηγεσίας των συναρμόδιων υπουργείων (Υγείας – Εργασίας ) και της ΔΥΠΑ θεωρούνταν «δεδομένη η απόφαση για την ανανέωση ενός έτους».

Ωστόσο, με έγγραφο που έφτασε σήμερα στα νοσοκομεία άρχισαν οι απολύσεις και πλέον, πέρα από την εύλογη αναστάτωση των συναδέλφων συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, δημιουργούνται και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων.

Το ανάλογο «έργο» παρακολουθήσαμε και πρόσφατα με τις καθαρίστριες /ές στα νοσοκομεία που μπήκαν εργολάβοι, που ενώ τους υποσχέθηκαν παραμονή για τουλάχιστον 3 μήνες, βρίσκονται σήμερα στο δρόμο!

Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε για άλλη μια φορά με τους ειδικευόμενους νοσηλευτές που απολύονται από 29/2 ,που αφού τους αξιοποίησε το υπουργείο υγειας την περίοδο της πανδημίας τώρα δείχνει τη πόρτα της εξόδου

Καμιά εμπιστοσύνη –καμιά αναμονή! Όλοι στις κινητοποιήσεις – όλοι στις απεργίες

Καλύπτουμε κρίσιμες ανάγκες της δημόσιας υγείας & απαιτούμε το αυτονόητο:

✓ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ νομοθετική ρύθμιση για ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ με πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα
✓ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού με βάση τις ανάγκες για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και δημόσια – δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου για όλους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΥΣΑΛΗΣ