Ηράκλειο: 31oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία στα Χανιά

12.06.2024, 21:18

Για τα 20 χρόνια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 14 Ιουνίου διεθνώς και φέτος συμπληρώνει τα 20 χρόνια εορτασμών, διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 14/06/2024, από τις 9:00 έως τις 14:00, στο Δημαρχείο Χανίων.

Η αιμοδοσία διοργανώνεται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων ο “Άγιος Ιωάννης”, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος”. Κατά τη διάρκεια της εθελοντικής δράσης θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία και για τη δωρεά μυελού των οστών.

Οι στόχοι της φετινής δράσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), είναι «οι στόχοι της φετινής εκστρατείας είναι:

  • να ευχαριστήσουμε και να αναγνωρίσουμε τα εκατομμύρια των εθελοντών αιμοδοτών που έχουν συμβάλει στην υγεία και την ευημερία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
  • να αναδείξει τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις των εθνικών προγραμμάτων αίματος Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας Σύστημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ISO 9001:2008 SA
  • 8000:2008 τις βέλτιστες πρακτικές και τα διδάγματα που αντλήθηκαν.
  • να τονιστεί η συνεχής ανάγκη για τακτική, μη αμειβόμενη αιμοδοσία για την επίτευξη καθολικής πρόσβασης σε ασφαλή μετάγγιση αίματος.
  • να προωθήσει μια κουλτούρα τακτικής αιμοδοσίας μεταξύ των νέων και του ευρύτερου κοινού και να αυξήσει την ποικιλομορφία και τη βιωσιμότητα της δεξαμενής αιμοδοτών».

Πηγή: neoiorizontes.gr

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Ηρακλείου: Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το θέμα του μήνα στην πλατφόρμα Ανακύκλωσης Followgreen 

Δήμος Αποκορώνου: Με επιτυχία η δράση προληπτικής οδοντιατρικής 

Δήμος Κισσάμου: Το Κοινωνικό Κομμωτήριο προσφέρει δωρεάν κούρεμα 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα