Ηράκλειο: 32oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Κρήτη λόγω του πολέμου στο Ισραήλ

22.10.2023, 15:20

Σε «κόκκινο» συναγερμό Αστυνομία, Λιμενικό και Ένοπλες δυνάμεις 

Ρεπορτάζ: Μαρία Μαυρομάτη

Σε επιφυλακή είναι και στην Κρήτη οι Αρχές λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στη Γάζα αλλά των αντιδράσεων που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την ΕΥΠ για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων και εντάσεων αλλά και πιθανής επίθεσης ισλαμιστών ή τρομοκρατικού χτυπήματος, μετά και τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με αφορμή τη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς.

Σε όλη τη χώρα ανάμεσά τους και η Κρήτη έχουν εντοπιστεί οι πιθανοί στόχοι και οι οποίοι φρουρούνται νυχθημερόν. Ιδιαίτερα έντονη είναι το τελευταίο διάστημα η παρουσία της Αστυνομίας σε όλα τα αεροδρόμια του νησιού όπου όλοι οι επιβάτες τόσο στις αφίξεις όσο και στις αναχωρήσεις ελέγχονται ενδελεχώς.

Φωτογραφία αρχείου.

Στο πλαίσιο του «κόκκινου» συναγερμού που έχει σημάνει, φυλάσσονται συνεχώς και επιχειρήσεις ισραηλινών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη αλλά και άτυποι χώροι συνάντησης πιστών και οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους τρομοκρατική επίθεσης.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει αυξήσει τα μέτρα φύλαξης που παρέχει προς τα μέλη πάσης φύσεως ισραηλινών αποστολών αλλά και πολιτών του Ισραήλ που εκτιμάται πως ίσως θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο από τυχόν ακραία ισλαμιστικά στοιχεία.

Φωτογραφία αρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretaone.gr, σε επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα σε όλο το νησί. Οι λιμενικοί εκτός από τα αυξημένα μέτρα προστασίας και τους συνεχείς ελέγχους που διεξάγουν στα πλοία της γραμμής, βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα και για τα κρουαζιερόπλοια που εξακολουθούν να καταφτάνουν στην Κρήτη γεμάτα με χιλιάδες επιβάτες.

Από την άλλη πλευρά το Λιμενικό σώμα έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα και για την περίπτωση μεταναστευτικού κύματος. Σε κατάσταση συναγερμού και οι ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να συνδράμουν όπου και εφόσον χρειαστεί.