Ηράκλειο: 14oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Δρόμοι Ζωής: Νέα εξόρμηση στα Αστερούσια και τον Κόφινα

13.02.2024, 13:18

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

Οι «Δρόμοι Ζωής» διοργανώνουν νέα πεζοπορία, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στα Αστερούσια και τον Κόφινα. Η πορεία θα γίνει σε χωματόδρομο και μονοπάτι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αν και δεν διεκδικεί θέση ανάμεσα στα γνωστά και πρωτοκλασάτα βουνά της Πατρίδας μας, δεν πρωτοστατεί στους τουριστικούς χάρτες, ούτε είναι σημείο συνάντησης της διεθνούς (πεζοπορικής, ορειβατικής, φυσιολατρικής ίσως και πολιτικής) ελίτ, είναι όμως, αναμφίβολα από τα ωραιότερα και ίσως πιο αντιπροσωπευτικά βουνά της Κρήτης.

Συγκαταλέγεται στα αποθέματα βιόσφαιρας και είναι ενταγμένο στο δίκτυο Mab/UNESCO. Βουνό του οποίου η κορυφή μοιάζει με ανάποδο κοφίνι και μας δίνει ανεμπόδιστη και εκπληκτική θέα σε όλο το νότο της Κρήτης. Η ομορφιά και η ενέργεια του χώρου, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους Μινωϊτες, οι οποίοι έφτιαξαν εκεί ιερό κορυφής.

Στην κορυφογραμμή των Αστερουσίων λοιπόν θα πεζοπορήσουμε με τους Δρόμους Ζωής, από τα Καπετανιανά προς Κόφινα (την κορυφή) και εν συνεχεία θα κατηφορήσουμε προς Στέρνες, έχοντας απολαύσει από το υπέροχο φυσικό μπαλκόνι τις εσχατιές του νότου και αφού θα έχουμε γευθεί από φίλους της περιοχής, κέρασμα στα ριζά της κορυφής και στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας της Κεράς, με την ανεμπόδιστη θέα.

Πορεία σε χωματόδρομο και μονοπάτι.

Το μοναδικό ανηφορικό τμήμα της διαδρομής, το κομμάτι της κορυφής (150μ απόσταση) αντενδείκνυται για όσους έχουν υψοφοβία (και φυσικά μπορεί να παραλειφθεί – θα αξιολογηθεί και από τον αρχηγό της πορείας).

Ώρες πορείας 5:30 ΒΔ 1

Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 08:00, Ημέρα Κυριακή 18/02/2024.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ στα : 2816007430 & 6947504650. Με φυσική παρουσία μας βρίσκετε εδώ.

Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00 & 18:00-21:00.

Η κράτηση σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.

Θυμίζουμε ότι ακυρώσεις θέσεων γίνονται μέχρι Σάββατο μεσημέρι. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, το δηλωμένο μέλος είναι υπόχρεο στην καταβολή της συμμετοχής του.»