Ηράκλειο: 33oC

Δροσερή πράσινη σαλάτα με ψητούς λωτούς και καρύδια

21.11.2024, 4:40

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Μια σαλάτα στην οποία η φρεσκάδα των πράσινων φύλλων δένει με τη γλύκα των ψητών λωτών και τα καρύδια προσθέτουν τραγανή υφή και πλούσια γεύση.

Υλικά

Μερίδες: 6-8

  • 500 γρ. ανάμεικτα σαλατικά (ρόκα, λόλα πράσινη και κόκκινη, μαρούλι απλό και σαλάτα, βαλεριάνα, ραντίτσιο κ.ά.)
  • 2 μεγάλοι, ώριμοι λωτοί
  • 2 κουτ. σούπας χοντροκοπανισμένα καρύδια
  • σπόροι από 1 ρόδι

Για τη σάλτσα

  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν (σε ορισμένες λαϊκές, μανάβικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • ανθός αλατιού φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για τη δροσερή πράσινη σαλάτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Πλένουμε και σκουπίζουμε τους λωτούς, τους βάζουμε σε ταψάκι και τους ψήνουμε για 15 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Ντρέσινγκ

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα, το ξίδι, το μέλι και τον χυμό.
  2. Προσθέτουμε αργά το ελαιόλαδο, χτυπώντας με το σύρμα συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθεί στα υλικά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το εστραγκόν και ανακατεύουμε.

Σαλάτα

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα σαλατικά. Τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε μπολ.
  2. Ξεφλουδίζουμε τους λωτούς και κόβουμε τη σάρκα τους σε κυβάκια, όσο είναι δυνατόν, καθώς είναι πολύ μαλακή.
  3. Ρίχνουμε τα κομμάτια στο μπολ με τα σαλατικά και προσθέτουμε τα καρύδια και το ρόδι.
  4. Ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ξανά. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment