Ηράκλειο: 18oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

EBU για Μαργαρίτη Σχοινά: «Δεν ήταν πρόθεσή μας να δυσφημίσουμε την ευρωπαϊκή μας σημαία»

16.05.2024, 18:29

«Θα επανεξετάσουμε την πολιτική μας για το επόμενο έτος»

Ο γενικός διευθυντής της Νοέλ Κουράν έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η ΕΒU θα επανεξετάσει την πολιτική της για το επόμενο έτος και δήλωσε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να δυσφημιστεί η σημαία της ΕΕ, ανταποκρινόμενος στην επιστολή του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

«Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μας να δυσφημίσουμε την ευρωπαϊκή μας σημαία, ένα τόσο σημαντικό σύμβολο της ευρωπαϊκής ενότητας και αλληλεγγύης και θα επανεξετάσουμε την πολιτική μας για το επόμενο έτος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision μοιράζεται τις ίδιες αξίες, καθολικότητα, ποικιλομορφία, ισότητα και συμμετοχικότητα με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, αναφέρει ότι η διαχείριση ενός σόου αυτού του μεγέθους και αυτής της πολυπλοκότητας παρουσιάζει ορισμένες προκλήσεις.

«Από αυτή την άποψη, λαμβάνουμε ιδιαίτερα υπόψη τις ανησυχίες σας σχετικά με την ΕΕ φέτος. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπήρξε ποτέ ρητή απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και επίσης ήταν ξεκάθαρα ορατή σε προηγούμενες εκδηλώσεις» συμπλήρωσε.

Τέλος, στην απάντηση επισημαίνεται ότι «το 2024, ως αποτέλεσμα του ευαίσθητου παγκόσμιου πολιτικού πλαισίου και των σοβαρών κινδύνων ασφαλείας στο πεδίο, η λίστα των αποδεκτών σημαιών των συμμετεχουσών χωρών, μαζί με όλες τις άλλες πολιτικές ασφαλείας, εφαρμόστηκε πιο αυστηρά από ποτέ στην είσοδο του χώρου».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαργαρίτης Σχοινάς: Έξαλλος με την EBU για τη Eurovision 

Σχοινάς: Το καλύτερο αντίδοτο στην ακροδεξιά είναι η καλή πολιτική 

Σχοινάς – μεταναστευτικό: Η Ευρώπη θα παραμείνει η ήπειρος του ασύλου