Ηράκλειο: 21oC

Εύκολη σούπα με τα 3 υλικά

02.03.2024, 23:54

Είναι έτοιμη σε 15′

Τον χειμώνα αγαπάμε τις σούπες και ψάχνουμε συνέχεια καινούριες και εύκολες ιδέες για να φτιάξουμε το comfort αυτό πιάτο που μας ζεσταίνει. Γι’ αυτό και εμείς σκεφτήκαμε αυτή τη φορά να σας προτείνουμε μια πολύ απλή και νόστιμη σούπα με ελάχιστα υλικά, που πάντα υπάρχουν στην κουζίνα μας. Το καλαμπόκι είναι ένα υλικό που μπορούμε να έχουμε πάντα στην τροφοθήκη (ως κονσέρβα) ή στην κατάψυξή μας.  Εκτός, λοιπόν, από το καλαμπόκι, θα χρειαστούμε γάλα (είτε πλήρες αγελαδινό, είτε βρώμης) και βούτυρο (ή ίδια ποσότητα ελαιόλαδου, αν το προτιμάτε).

Ας δούμε πώς θα την φτιάξουμε:

  • Σοτάρουμε το καλαμπόκι στο βούτυρο. Δεν χρησιμοποιούμε τα σπόρια του καλαμποκιού κατευθείαν από την κονσέρβα γιατί δεν θέλουμε την υγρασία που έχουν μέσα στο υγρό που συντηρούνται. Οπότε τα στραγγίζουμε καλά και έπειτα τα σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο για να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα.
  • Βάζουμε το καβουρδισμένο καλαμπόκι σε μπλέντερ μαζί με το γάλα στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα
  • Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει και να γίνει όσο πηχτή το επιθυμούμε. Ολοκληρώνουμε καρυκεύοντας με αλάτι και πιπέρι και λίγο σχοινόπρασο για το στόλισμα. Μπορείτε ακόμη, αν θέλετε, να προσθέσετε λίγο κόκκινο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα για έξτρα άρωμα.

Ακολουθεί η συνταγή:

Υλικά για 4 μερίδες
2 κονσέρβες καλαμπόκι
2 φλιτζ. γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη ή πλήρες αγελαδινό
2 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 κουτ. γλυκού χονδρό, ανεπεξέργαστο αλάτι (= επιπλέον αν χρειαστεί)
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά)

Διαδικασία
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε το καλαμπόκι και το ρίχνουμε σε τηγάνι μετρίου μεγέθους. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να εξατμιστεί η υγρασία από το καλαμπόκι για περίπου 8 λεπτά.

Κρατάμε στην άκρη τη μισή ποσότητα από το σοταρισμένο καλαμπόκι και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει βελουτέ.

Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι που είχαμε κρατήσει στην άκρη και μαγειρεύουμε ώσπου τα καλαμπόκια να πάρουν ένα καστανό χρώμα για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη βελουτέ σούπα και το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς για 2-3 λεπτά.

Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι. Σερβίρουμε προσθέτοντας στην επιφάνεια φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Tip
Αν περισσέψει σούπα, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για μέχρι 5 ημέρες ή να την βάλουμε στην κατάψυξη για μέχρι 3 μήνες.

πριν από 1 λεπτό
Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση που να μην έχει κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά μας»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Αγοραστής με 1.300.000 ευρώ για το παραθαλάσσιο πρώην ξενοδοχείο που στέγαζε» τον…ΕΟΜΜΕΧ!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Διοικητικά πρόστιμα αξίας 10.000 ευρώ για παράνομα οχήματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Ελλάδα

Εικόνες ντροπής σε σχολείο: Επικίνδυνο προαύλιο, σπασμένες βρύσες και τουαλέτες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Υγεία

«Χειρότερη από την Covid» – Το Ινστιτούτο Παστέρ προειδοποιεί για κίνδυνο πανδημίας από γρίπη των πτηνών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Κρήτη

Φωτιά σε ελαιουργείο στα Χανιά – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Ελλάδα

Έφτασαν τα πρώτα χιόνια! (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Πολιτική

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση του σκανδάλου Qatargate – Στοιχεία εμπλέκουν άμεσα την Εύα Καϊλή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ελλάδα

Σκληρές εικόνες μέσα από το σπίτι της 75χρονης μετά τη δολοφονία από τη νύφη της στη Σαλαμίνα (Βίντεο και φώτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για την αφαίρεση των πολεοδομιών από τους δήμους

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →