Ηράκλειο: 28oC

Εύκολη σούπα με τα 3 υλικά

02.03.2024, 23:54

Είναι έτοιμη σε 15′

Τον χειμώνα αγαπάμε τις σούπες και ψάχνουμε συνέχεια καινούριες και εύκολες ιδέες για να φτιάξουμε το comfort αυτό πιάτο που μας ζεσταίνει. Γι’ αυτό και εμείς σκεφτήκαμε αυτή τη φορά να σας προτείνουμε μια πολύ απλή και νόστιμη σούπα με ελάχιστα υλικά, που πάντα υπάρχουν στην κουζίνα μας. Το καλαμπόκι είναι ένα υλικό που μπορούμε να έχουμε πάντα στην τροφοθήκη (ως κονσέρβα) ή στην κατάψυξή μας.  Εκτός, λοιπόν, από το καλαμπόκι, θα χρειαστούμε γάλα (είτε πλήρες αγελαδινό, είτε βρώμης) και βούτυρο (ή ίδια ποσότητα ελαιόλαδου, αν το προτιμάτε).

Ας δούμε πώς θα την φτιάξουμε:

  • Σοτάρουμε το καλαμπόκι στο βούτυρο. Δεν χρησιμοποιούμε τα σπόρια του καλαμποκιού κατευθείαν από την κονσέρβα γιατί δεν θέλουμε την υγρασία που έχουν μέσα στο υγρό που συντηρούνται. Οπότε τα στραγγίζουμε καλά και έπειτα τα σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο για να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα.
  • Βάζουμε το καβουρδισμένο καλαμπόκι σε μπλέντερ μαζί με το γάλα στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα
  • Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει και να γίνει όσο πηχτή το επιθυμούμε. Ολοκληρώνουμε καρυκεύοντας με αλάτι και πιπέρι και λίγο σχοινόπρασο για το στόλισμα. Μπορείτε ακόμη, αν θέλετε, να προσθέσετε λίγο κόκκινο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα για έξτρα άρωμα.

Ακολουθεί η συνταγή:

Υλικά για 4 μερίδες
2 κονσέρβες καλαμπόκι
2 φλιτζ. γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη ή πλήρες αγελαδινό
2 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 κουτ. γλυκού χονδρό, ανεπεξέργαστο αλάτι (= επιπλέον αν χρειαστεί)
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά)

Διαδικασία
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε το καλαμπόκι και το ρίχνουμε σε τηγάνι μετρίου μεγέθους. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να εξατμιστεί η υγρασία από το καλαμπόκι για περίπου 8 λεπτά.

Κρατάμε στην άκρη τη μισή ποσότητα από το σοταρισμένο καλαμπόκι και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει βελουτέ.

Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι που είχαμε κρατήσει στην άκρη και μαγειρεύουμε ώσπου τα καλαμπόκια να πάρουν ένα καστανό χρώμα για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη βελουτέ σούπα και το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς για 2-3 λεπτά.

Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι. Σερβίρουμε προσθέτοντας στην επιφάνεια φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Tip
Αν περισσέψει σούπα, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για μέχρι 5 ημέρες ή να την βάλουμε στην κατάψυξη για μέχρι 3 μήνες.

πριν από 4 λεπτά
Ελλάδα

Κεφαλονιά: Σπείρα προσποιείται τους τεχνικούς που… μετρούν το ίντερνετ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Ελλάδα

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Την επιμέλεια των παιδιών την αναλαμβάνει η θεία τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Ηράκλειο

Μαρία Αντωνακάκη στο cretaone: «Η εστίαση λειτουργεί υπό καθεστώς τρομοκρατίας»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Πηγαδάκια

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Κόσμος

Η Νιγηρία «κόβει» τις εξαγωγές καρυδιών – Πλήγμα στη βιομηχανία καλλυντικών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Υγεία

Αυτοάνοσα: Η αντιφλεγμονώδης διατροφή ανακουφίζει

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Ελλάδα

Χειροπέδες σε 24χρονο που παρακολουθούσε επιχειρηματία στη Βούλα για να τον ληστέψει

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Style

Ξέχνα το γάμο για τον επόμενο χρόνο, αν ανήκεις σε αυτά τα ζώδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ελλάδα

Κρήτη: Αυξημένες οι τιμές κατά 40% για αγορά εξοχικής κατοικίας στο νησί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ελλάδα

Πλεύρης: «Η Ελλάδα κλείνει οριστικά την πόρτα στην παράνομη μετανάστευση»

Διαβάστε περισσότερα