Αναλυτικά τα υλικά και η διαδικασία
Μερικές φορές τα απλά είναι τα καλύτερα, όπως αυτή η συνταγή για Γαρίδες Λαδολέμονο.
Αυτές οι γαρίδες, που σοτάρονται και σβήνονται με κρασί και λεμόνι, και σε λίγα λεπτά είναι στο τραπέζι, είναι ικανή απόδειξη.
20′ προετοιμασία
5′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′
Υλικά
Μερίδες: 4
8 γαρίδες Νο 2, καθαρισμένες από κελύφη και «εντεράκι» (αφήνουμε το κεφάλι για τη νοστιμιά)
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τις γαρίδες λαδολέμονο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε να ροδίσει και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το κρασί.
Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς
Πένθος στο Τυμπάκι: Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Νέο αίμα στην άσφαλτο: Δύο νεκροί σε τροχαίο
Ηράκλειο: Φωτιά στο Αρχοντικό - Συναγερμός στην πυροσβεστική
Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος... για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα
Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της
Χανιά: Σοκάρει η κατάθεση του 19χρονου Γιάννη - «Ο πατέρας μου με έστελνε στο σπίτι του και εκείνος με βίαζε»