Ηράκλειο: 24oC

Εύκολη συνταγή: Μηλόπιτα με κανέλα

17.02.2024, 20:36

Συνταγή γλυκού που δεν θα χρειαστείτε πάνω από μία ώρα!

Φτιάξτε αυτή την απλή και εύκολη μηλόπιτα με άρωμα κανέλας και θα γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό του καφέ ή του απογευματινού τσαγιού σας!

Έτοιμη σε μία ώρα

Υλικά
Μερίδες: 6

  • 200 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για το ταψί
  • 100 γρ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. μαλακή ελαφριά καστανή ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος

Για την κομπόστα μήλου

  • 4 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα σε κομμάτια του 1 εκ.
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Για το κραμπλ

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. βρώμης
  • ½ κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
  • αλάτι

Διαδικασία

Κομπόστα μήλου: Βάζουμε όλα τα υλικά σε τηγάνι και ψήνουμε για 10΄-12΄ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι τα μήλα να λιώνουν, αλλά να διατηρούν το σχήμα τους.

Κραμπλ: Τρίβουμε το αλεύρι και το βούτυρο με τα δάχτυλα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με θρυμματισμένο παξιμάδι. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τη βρώμη, κανέλα και 1 πρέζα αλάτι. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε τη βάση και τις πλευρές ταψιού 30×20 εκ.

Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος. Ανακατεύουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα τη φορά, εναλλάσσοντας με 1 κουταλιά αλεύρι και χτυπώντας ανάμεσα σε κάθε προσθήκη. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και την κρέμα γάλακτος. Πρέπει να έχουμε ένα παχύ μείγμα κέικ που θα ξεκολλάει αργά από το κουτάλι.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα. Απλώνουμε από πάνω την κομπόστα με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού και σκορπάμε από πάνω το κραμπλ.

Ψήνουμε για 5΄ μέχρι το κραμπλ να φαίνεται τραγανό και η μύτη της οδοντογλυφίδας να βγαίνει καθαρή από το μείγμα. Αφήνουμε για 10΄ να κρυώσει προτού το σερβίρουμε με παχύρρευστη κρέμα.

olivemagazine.gr

πριν από 2 λεπτά
Αθλητικά

Euroleague: Πρώτος στα power rankings ο Ολυμπιακός, τρίτος ο Παναθηναϊκός

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 λεπτά
Ελλάδα

Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Κρήτη

Φονικό στην Κίσσαμο: Την πόρτα του ανακριτή περνά αύριο ο 22χρονος που σκότωσε τον θείο του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ νεαρών στην Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Πολιτική

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή αντιπαράθεση με αφορμή την παραίτηση του Ιωάννη Kαϊμακάμη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Ελλάδα

Λάρισα: Μάχη για τη ζωή του δίνει το μωρό που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Αθλητικά

ΕΠΣΗ: Συστάσεις στα σωματεία για γιατρούς και απινιδωτές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ηράκλειο

«Τρεις Ιστορίες σε γκρίζο χρώμα» – Συγκινητική εκδήλωση από τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Style

Στέλιος Κρητικός στο CretaoneTV: Η σχέση του με το νησί και το πηγαίο… οικογενειακό χιούμορ!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Ελλάδα

Ηλικιωμένη γυναίκα δέχθηκε άγριο χτύπημα ενώ τάιζε αδέσποτες γάτες

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →