Ηράκλειο: 16oC

Εύκολη συνταγή: Σουφλέ με σπανάκι

08.02.2024, 3:56

Του Άκη Πετρετζίκη

Εύκολη και απλή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, για σουφλέ με σπανάκι.

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. σπανάκι, φρέσκο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 340 γρ. πίτες χορταρικών
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για το σερβίρισμα

  • δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Βάζουμε στο τηγάνι το σπανάκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, τα κοτσάνια από τον άνηθο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά για να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και να εξατμιστεί όλη η υγρασία.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε τα τρυφερά σημεία από τον άνηθο και τα φύλλα από τον δυόσμο και τα βάζουμε στην κρύα γέμιση στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, το μισό mix τυριών και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Απλώνουμε τις πίτες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε όλη τη γέμιση σε όλες τις πίτες. Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της κάθε πίτας.
  • Τυλίγουμε την κάθε πίτα σε ρολό και κόβουμε το κάθε ρολό σε 6 κομμάτια.
  • Ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ. και τοποθετούμε μέσα το κάθε ρολάκι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Περιχύνουμε με μια κουτάλα τα ρολάκια στο σκεύος, με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και ιδανικά αφήνουμε να απορροφηθεί από τα ρολάκια για περίπου 20 λεπτά.
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για ένα βράδυ.
  • Απλώνουμε το υπόλοιπο mix τυριών και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με δυόσμο.

 

πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

Εξαφάνιση 52χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Τεχνολογία

Διαδικτυακές απάτες: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν νέα τεχνολογικά μέσα – Τι να προσέχετε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ελλάδα

Νέο τροχαίο ατύχημα – Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ντεραπάρισε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Style

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Ελλάδα

Διδυμότειχο: Τρία άτομα συνελήφθησαν έπειτα από αποτυχημένη ληστεία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Κρήτη

Κοινή ανακοίνωση των επιτροπών αγώνα και των συλλόγων εργαζομένων στα νοσοκομεία Λασιθίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 46 λεπτά
Οικονομία

e- ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 50 λεπτά
Οικονομία

Οι Ελληνες καταναλωτές εμπιστεύονται τις κάρτες και το PayPal

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

54χρονος συνελήφθη με κοκαΐνη στην Μυτιλήνη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Πάρος: Τραυματίστηκε ναυτικός στο λιμάνι – Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →