Ηράκλειο: 32oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική: Σε συναγερμό για την ισλαμική τρομοκρατία στην Ευρώπη

17.10.2023, 15:13

Σε επιφυλακή τα ελληνικά αεροδρόμια και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, με την ΕΥΠ να βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές μονάδες

Σε ανησυχία βρίσκεται η Ευρώπη ότι επιστρέφει η ισλαμική τρομοκρατία μετά την τρομοκρατική επίθεση ενός αυτοαποκαλούμενου τζιχαντιστή του ISIS στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Open, η Ελλάδα συμμετέχει σε ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο και μάλιστα είναι υπό παρακολούθηση διαδικτυακές επαφές, καθώς και social media και αναρτήσεις συγκεκριμένων προσώπων, εκ των οποίων αρκετοί βρίσκονται και στη χώρα μας. Επίσης, ο βαθμός συνεργασίας έχει να κάνει με παλιούς, ανενεργούς πυρήνες καθώς και με μοναχικούς λύκους ενώ τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη και μια μεγάλη επιχείρηση κυρίως ανταλλαγής πληροφοριών.

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν οι αρχές ασφαλείας να περάσουν στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας άτομα τα οποία ενδεχομένως έχουν σχέση με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Στην Αθήνα είναι σε κόκκινο συναγερμό τόσο τα ελληνικά αεροδρόμια όσο και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, με την ΕΥΠ να κρατά τα ηνία τόσο της πληροφόρησης όσο και της ανταλλαγής των πληροφοριών με όλες τις ευρωπαϊκές αντίστοιχες μονάδες.