Ηράκλειο: 25oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

«Έφυγε» από την ζωή η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα

04.04.2024, 10:05

«Φτωχότερος» ο κόσμος του ελληνικού κρασιού

«Φτωχότερος» ο κόσμος του ελληνικού κρασιού, μετά την απώλεια της Σταυρούλας Κουράκου-Δραγώνα, ηγέτιδας προσωπικότητας στον χώρο της οινολογίας και της αμπελουργίας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στις 3 Απριλίου.

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα αφιέρωσε τη ζωή της στην ανάδειξη της ιστορίας και της ταυτότητας του ελληνικού κρασιού. Η αστείρευτη αγάπη της για τον αμπελώνα την ώθησε να χαρτογραφήσει μεθοδικά τον ελληνικό αμπελώνα και κατοχύρωσε 27 ελληνικές ονομασίες προέλευσης, με νεότερη αυτή του Vinsanto.

Ήταν ο άνθρωπος που οραματίστηκε και αγωνίστηκε αποτελεσματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την αμπελουργική οικονομία της Ελλάδας, τον κλάδο και τους ανθρώπους του.

Τον Δεκέμβριο του 2014 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, σε αναγνώριση της προσφοράς της στην επιστημονική τεκμηρίωση και στον εμπλουτισμό των γνώσεων μας σχετικά με την αμπελοοινική παράδοση κατά την ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, αγάπης και σεβασμού στο πρόσωπό της για τη στήριξη που προσέφερε για πάνω από 50 χρόνια στο ελληνικό κρασί, το 2022 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Φοίνικα η τιμητική έκδοση «Οινάνθη», μια συλλογή από 50 κείμενα από το προσωπικό της αρχείο, που συνιστά μια περιήγηση στην πολύτιμη εργογραφία της.

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα έφυγε σε ηλικία 96 ετών. 

Διαβάστε επίσης:

Πλησιάζει η προθεσμία για τα POS: Πότε ξεκινούν τα πρόστιμα