Ηράκλειο: 9oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

ΕΚΠΑ: ΕΔΕ για το σαμποτάζ στον σέρβερ που τίναξε στον αέρα τις εξετάσεις

13.02.2024, 10:22

Διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές οι δράστες!

Στον αέρα τινάχτηκε σήμερα το πρωί η εξεταστική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, καθώς διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές έριξαν τον σέρβερ του ΕΚΠΑ.

Οι πρυτανικές Αρχές διέταξαν Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει και μεγαλύτερη ασφάλεια στο κτίριο όπου στεγάζονται οι κρίσιμες υποδομές του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι παρότι διατάχθηκε ΕΔΕ, εντούτοις ο πρύτανης Γεράσιμος Σιάσος δεν προχώρησε σε καμία ανακοίνωση για το γεγονός που διατάραξε τη λειτουργία του πανεπιστημίου, σα να μην είχε συμβεί τίποτα. Ζήτησε πάντως, εκτός από την ΕΔΕ, να ληφθούν και επιπλέον μέτρα περιφρούρησης. Ερώτημα είναι πάντως, πώς θα γίνει κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως, οι διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές που έριξαν τον σέρβερ προχώρησαν στη συνέχεια σε ανάρτησή τους στα social media όπου έκαναν λόγο για «εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας και δεν θα περάσουν!»
Μάλιστα, διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου όπου βρίσκονται οι κρίσιμες υποδομές. Μίλησαν μάλιστα, για «κινηματική απάντηση».

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά, ενώ οι εξετάσεις θα προγραμματισθούν εκ νέου.