Ηράκλειο: 13oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων ζωντανά τώρα
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Εκπαιδευτικοί του Καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου επισκέφθηκαν την Σικελία

13.02.2024, 20:40

Στο πλαίσιο οργάνωσης ευρωπαϊκού προγράμματος για κινητικότητα μαθητών και καθηγητών στη Σικελία

Στo πλαίσιo του ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ122 με τίτλο Ι.D.E.A., δηλαδή τα αρχικά γράμματα των λέξεων Inclusion, Diversity, Education, Arts, (Συμπερίληψη, Διαφορετικότητα, Εκπαίδευση και Τέχνες) που συμμετέχει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, αναμένεται το σχολικό έτος 2024-2025 να αποτελέσει μια περίοδο έντονης κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η κινητικότητα θα αφορά σε ενδιαφέρουσες συνεργασίες και επιμορφώσεις για τη σχολική κοινότητα σε σχολεία του εξωτερικού.

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

Στο προπαρασκευαστικό πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, Ευανθία Αλατσάκη και Μαρία Φάσουρα επισκέφτηκαν το Instituto di Instruzione Superiore G. Galilei T. Campailla που βρίσκεται στην Σικελία, από τις 27 Ιανουρίου ως 1 Φεβρουαρίου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η οργάνωση της κινητικότητας μαθητών και καθηγητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου στη Σικελία.

Στις 8/2 οι εν λόγω εκπαιδευτικοί παρουσίασαν στους εκπαιδευτικούς του Καλλιτεχνικού Σχολείου, τα βασικά σημεία της προπαρασκευαστικής επίσκεψης στην πόλη Modica της Σικελίας, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη διάχυση των αποτελεσμάτων της επίσκεψης.

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου