Ηράκλειο: 13oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Εκτός λειτουργίας η Google Maps σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας

24.10.2023, 14:30

Το ίδιο είχε συμβεί και στην περίπτωση της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας

Έπειτα από σχετικό αίτημα του ισραηλινού στρατού, η Google απενεργοποίησε τη μετάδοση live δεδομένων αναφορικά με την κίνηση στους δρόμους του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας μέσω της γνωστής εφαρμογής Google Maps ενόψει της χερσαίας επίθεσης στη Γάζα.

«Όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν σε καταστάσεις συγκρούσεων και σε απάντηση στην εξελισσόμενη κατάσταση στην περιοχή, απενεργοποιήσαμε προσωρινά τη δυνατότητα να βλέπουμε ζωντανά τις συνθήκες κυκλοφορίας και τις πληροφορίες για την επισκεψιμότητα, με γνώμονα την ασφάλεια των τοπικών κοινοτήτων», ανέφερε εκπρόσωπος της Google σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο λόγος που η Google αφαιρεί τα δεδομένα συνωστισμού σε πραγματικό χρόνο στο Ισραήλ και τη Γάζα κατόπιν αιτήματος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων είναι πως οι πληροφορίες κυκλοφορίας σε ζωντανή σύνδεση θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τις κινήσεις των ισραηλινών στρατευμάτων.

Η εταιρεία έλαβε παρόμοια μέτρα για την Ουκρανία πέρυσι μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα, απενεργοποιώντας τα δεδομένα κίνησης, σε πραγματικό χρόνο, οχημάτων και πεζών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τα συστήματα πλοήγησης της Google, συμπεριλαμβανομένου και του Waze θα συνεχίσουν να λαμβάνουν εκτιμώμενους χρόνους άφιξης που βασίζονται σε ζωντανές συνθήκες, δήλωσε η Google.

Ωστόσο, όπως φαίνεται το παράδειγμα της Google ακολούθησε και η Apple