Ηράκλειο: 33oC

Ελαφριά πράσινη σαλάτα με σάλτσα εσπεριδοειδών

16.10.2024, 19:17

Αναλυτικά τα υλικά και η διαδικασία

Με τα πολλά και ιδιαίτερα σαλατικά όπως τα φύλλα βαλεριάνας, το αντίδι και τα μυρώνια, αυτή η σαλάτα αρωματίζεται με τη σάλτσα εσπεριδοειδών και είναι ανάλαφρη αλλά και έξτρα ευωδιαστή.

40′ προετοιμασία
Σύνολο: 40′

Υλικά
Μερίδες: 6-8

Για την σαλάτα
τα φύλλα από 1 αντίδι
2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βαλεριάνας
τα τρυφερά φύλλα από 1 ματσάκι ρόκα
1½ φλιτζ. τσαγιού καρότο, λεπτοτριμμένο
οι φέτες από 1 ζουμερό πορτοκάλι, καθαρισμένες από ίνες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
6-8 κλωνάρια μυρώνια, ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (ή φρέσκα κρεμμυδάκια)
1/2 φλιτζ. τσαγιού σπόροι ροδιού

Για τη σάλτσα εσπεριδοειδών
100 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
100 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν (ή, εναλλακτικά, 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ)
1 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι (ή βερίκοκο)
5-6 ίνες κρόκου Κοζάνης (ή 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σάλτσα
Για να φτιάξουμε την ελαφριά πράσινη σαλάτα με σάλτσα εσπεριδοειδών, ξεκινάμε με τη σάλτσα και βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να φτιάξουμε μια λεία σάλτσα.

Σαλάτα
Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε τη ελαφριά πράσινη σαλάτα με τη σάλτσα εσπεριδοειδών και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment