Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ελένη Βατσινά: Στην «κόψη του ξυραφιού» η Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

06.03.2024, 15:11

Στη Βουλή το ζήτημα από την Βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ 

Στη Βουλή φέρνει για ακόμη μια φορά την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με την παραίτηση του ενός εκ των δύο παιδοψυχιάτρων που εργάζονται στην Κλινική, εξέλιξη που συνιστά άμεσο κίνδυνο για νέο λουκέτο στην Παιδοψυχιατρική.

Διαβάστε επίσης: Παραίτηση «βόμβα» στην Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Σε ερώτησή της προς τον Υπουργό Υγείας, και σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης που είχε συζητηθεί τον Ιανουάριο, η κ. Βατσινά επαναφέρει το ζήτημα, υπενθυμίζοντας στον Υπουργό ότι οι παθογένειες που είχαν συζητηθεί τότε, και τις οποίες ο ίδιος ο Υπουργός αναγνώρισε, εξακολουθούν να υφίστανται, προκαλώντας μάλιστα εξαιρετικά δυσμενείς και επικίνδυνες συνέπειες.

Η κ.Βατσινά σημείωσε την οριακή λειτουργία της Κλινικής, υπογραμμίζοντας ότι στο ΠΑΓΝΗ (αλλά και σε όλη την Κρήτη) δεν προκηρύχθηκε καμία θέση παιδοψυχιάτρου στον πρόσφατο διαγωνισμό, γεγονός που δείχνει ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας της Κλινικής». Η βουλευτής στην ερώτησή της τονίζει ότι «η παρούσα κατάσταση είναι καταστροφική και αβέβαιη» και ρωτά τον Υπουργό, αν θα προχωρήσει και με ποιο χρονοδιάγραμμα στην πλήρη στελέχωση του τμήματος Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ, με άμεση προκήρυξη θέσεων γιατρών και αν θα αναλάβει τη νομοθετική πρωτοβουλία με τους συναρμόδιους Υπουργούς για την πληρωμή των πραγματικών ωρών εργασίας των ιατρών του Ε.Σ.Υ, γεγονός που θα καταστήσει το Δημόσιο Νοσοκομείο ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον για τον Έλληνα γιατρό.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Βρύσαλης: Οποιος πληρώνει χειρουργείται, αλλιώς ξεροσταλιάζει στις ουρές της ντροπής