Ηράκλειο: 20oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ελένη Βατσινά: Ζητά την ίση μεταχείριση των λογοθεραπευτών στις δημόσιες δομές Υγείας

27.03.2024, 9:36

Στη Βουλή το θέμα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά τις αντιδράσεις των λογοθεραπευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης και τις δημόσιες δομές Υγείας, απέναντι στην εξαίρεσή τους από την καταβολή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Στην αναφορά της προς τον Υπουργό Υγείας, η κ.Βατσινά τονίζει ότι «παρά τις δεσμεύσεις περί του αντιθέτου», οι νοσοκομειακοί λογοθεραπευτές εξαιρούνται τελικά από το εν λόγω επίδομα, την ώρα που πάντως «συναφείς ειδικότητες, όπως οι εργοθεραπευτές και οι φυσικοθεραπευτές που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία και δομές δικαιούνται το επίδομα, το ίδιο συμβαίνει δε, και με τους μηχανολόγους-μηχανικούς και τους τεχνικούς Η/Υ που επίσης εργάζονται σε δημόσιες δομές υγείας».

Όπως σημειώνει η βουλευτής «για τους λογοθεραπευτές που απασχολούνται σε νοσοκομειακές δομές είναι απολύτως αναγκαία η άμεση και στενή τους επαφή με τους ασθενείς. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μάλιστα, παρεμβαίνουν θεραπευτικά και διαδοχικά στα ίδια περιστατικά με τους συναδέλφους τους εργοθεραπευτές και φυσικοθεραπευτές».

Με δεδομένο λοιπόν ότι «οι νοσοκομειακοί λογοθεραπευτές εκτίθενται καθημερινά στους ίδιους λοιμωξιογόνους παράγοντες και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από συνθήκες που εγκυμονούν τους ίδιους κινδύνους με αυτούς που αντιμετωπίζουν άλλες ειδικότητες που ορίστηκαν ως δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος» η Ελένη Βατσινά καλεί τον Υπουργό να προβεί σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ίση μεταχείριση των εργαζομένων λογοθεραπευτών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Χάρης Μαμουλάκης: Στη Βουλή η έλλειψη φορέα πιστοποίησης και εκπαίδευσης, εκπαιδευτών κινητικότητας τυφλών

Φλωρίδης: «Δεν υπάρχει ίχνος τσιμέντου – Παραπλανητικό το δημοσίευμα για τα Τέμπη»